Το IFG υποδέχεται το MIR Festival 2021

MIR FESTIVAL | 28.06-04.07.2021

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υποδέχεται στην ταράτσα του το MIR festival, το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης με θέμα το πείραμα της συνάντησης των τεχνών, που παρουσιάζει τη νέα χορευτική περφόρμανς της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου “Ένας πολύ Eιρηνιρικός ωκεανός”.

Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου
Ένας πολύ Eιρηνιρικός ωκεανός
Πέμπτη 01.07, Παρασκευή 02.07, Σάββατο 03.07, Κυριακή 04.07 | 21:30
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΙΝΑ 31 (ΤΑΡΑΤΣΑ)
Είσοδος ελεύθερη – Απαραίτητη η κράτηση θέσεων ΕΔΩ

Ξεχωριστή χορογραφική καλλιτέχνις και ερμηνεύτρια λεπτεπίλεπτων ποιοτήτων, επανέρχεται στο MIR με το νέο έργο της “Ένας πολύ ειρηνιρικός ωκεανός” στο οποίο ανιχνεύει την ανεξέλεγκτη δύναμη της πραγματικότητας που δραπετεύει από μια ρωγμή. Διαρρηγνύοντας τη φαινομενικά τέλεια επιφάνεια διαφαίνεται η κρυμμένη, συσπασμένη και διαταραγμένη πραγματικότητα, η ασθένεια, το πρόβλημα, το τραύμα. Το έργο ξεδιπλώνει με θράσος στο δημόσιο βλέμμα αυτό που με νύχια και με δόντια προσπαθούμε να κρατάμε ιδιωτικό: το σημείο όπου μια σύσπαση διαταράσσει τη ροή και μας αφήνει έκθετους.

Το αθηναϊκό κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να γνωρίσει το νέο πρωτότυπο έργο της Γαλλίδας χορογράφου Nina Santes που κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα, αλλά και να απολαύσει τη νέα δημιουργία της Ελληνίδας χορογράφου με βάση τη Γαλλία, Κατερίνας Ανδρέου.

Nina Santes
(Though a silent orchestra they were full of) Elegies
29.06, 30.6, 01.07 | 21:30-23:45, ανά 15’ με ραντεβού για 1-5 άτομα κάθε φορά
ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΛΟΦΟΣ ΝΥΜΦΩN (ΠΡΟΠΟΔΕΣ)
Είσοδος ελεύθερη – Απαραίτητη η κράτηση θέσεων ΕΔΩ

Χορογραφική καλλιτέχνις με πολύ ιδιαίτερο στίγμα, με μια δική της γλώσσα και γραφή και διεθνή παρουσία, η Γαλλίδα Nina Santes ταράζει τα νερά με κάθε νέα της περφόρμανς. Στο (Though a silent orchestra they were full of) Elegies, σ’ ένα τοπίο μαγικό, μέσα στη φύση, σε έναν τόπο που συνδέεται με την ουτοπία, την απώλεια και το όνειρο, ένα παιδί θέτει ερωτήματα για την απόσταση και την εγγύτητα, για την αίσθηση απώλειας κατά την περίοδο της πανδημίας και για το μέλλον που ονειρευόμαστε. Δεν πρόκειται για μια χορογραφική πρόταση, αλλά για μια περφόρμανς με ένα παιδί και τρεις ενήλικες τραγουδιστές, η οποία θα απευθύνεται κάθε φορά σε έναν θεατή (ή σε μια οικογένεια) δημιουργώντας ένα προσωπικό σύμπαν συνάντησης με το έργο και με τον εαυτό μας.

 

@Katerina Andreou

Κατερίνα Ανδρέου
Rave to lament
30.6 & 1.7 | 21.30
ΠΑΡΚΙΝΓΚ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 130
Είσοδος ελεύθερη – Απαραίτητη η κράτηση θέσεων ΕΔΩ

Το Rave to lament εμπνέεται από την κουλτούρα του rave για να μιλήσει για τις βαθιές πολιτικές αλλαγές της εποχής μας. Η Κατερίνα Ανδρέου με μόλις τρία έργα έχει κατακτήσει τις διεθνείς σκηνές. Αυτό που κάνει το έργο της μοναδικό δεν είναι μόνο η δύναμη της χορογραφικής της γλώσσας που ενσωματώνει υλικό από χορούς του δρόμου ή της νεανικής κουλτούρας, είναι και η προσωπική κατάθεση μιας πολιτικά συνειδητής θεώρησης του κόσμου. Το Rave to lament είναι η αναζήτηση της ιστορίας μιας χαμένης υπόθεσης, ένα ντοκιμαντέρ που χορεύεται, μια αφήγηση για κάτι μυθικό και μυστικό. Είναι ένας χορός-μοιρολόι που τελικά αποσπάται από έναν τετελεσμένο «θάνατο» και επεκτείνεται στον χρόνο. Ένας χορός κατάλληλος για την εποχή της παγκόσμιας θλίψης, που πενθεί την απώλεια της πολιτιστικής ζωής, τη φρίκη της πολιτικής, την καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά και τους καθημερινούς αγώνες. Ένας θρήνος του τώρα που ξεκινά από το παρελθόν και πενθεί ένα χαμένο μέλλον.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και τις παραστάσεις : mirfestival.gr

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης