Η γαλλική παρουσία στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024

Το IFG στηρίζει και φέτος την 69η διοργάνωση του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός για τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, υποδέχεται την Comédie-Française στην Επίδαυρο, για μία παράσταση σε σκηνοθεσία του Tiago Rodrigues, και τη νέα παραγωγή της σκηνοθέτιδας Carolina Guiela Nguyen.


Hecuba, not Hecuba
Comédie-Française & Tiago Rodrigues
26/07 & 27/07/2023 στις 21:00 – Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
ΘΕΑΤΡΟ

Μετά τη θριαμβευτική υποδοχή της παράστασης Ηλέκτρα / Ορέστης σε σκηνοθεσία par Ivo van Hove το 2019, η Comédie-Française έρχεται ξανά στην Επίδαυρο συμπράττοντας με τον πολυσυζητημένο σκηνοθέτη Τιάγκο Ροντρίγκες, νέο διευθυντή του Φεστιβάλ της Αβινιόν.

Το Hecuba, not Hecuba είναι μια τραγωδία στο μεταίχμιο του μύθου της τραγωδίας, γραμμένη για τους ηθοποιούς της Comédie-Française. Ο Tiago Rodrigues σκηνοθετεί τη ζωή της Nadia, η οποία μοιράζεται ανάμεσα στη θεατρική σκηνή και στη δικαστική αίθουσα. Η Nadia κάνει πρόβες για την Εκάβη του Ευριπίδη, ενώ παράλληλα αγωνίζεται για τη δικαίωση του αυτιστικού γιού της, που έχει υποστεί κακοποίηση από το προσωπικό του ιδρύματος που τον φρόντιζε. Καθώς η πρεμιέρα της παράστασης και η ετυμηγορία της δίκης πλησιάζουν, ο κόσμος γύρω της ανατρέπεται. Η Nadia δεν είναι η Εκάβη, αλλά η ζωή της συμπλέκεται σπαρακτικά με το μύθο της τρωαδίτισσας βασίλισσας που έγινε σκλάβα, επαναστάτησε ενάντια στη μοίρα της, ζητώντας από τον Αγαμέμνονα δικαίωση για το γιό της.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο αμέσως μετά την πρεμιέρα του έργου τον Ιούλιο στο Φεστιβάλ της Αβινιόν.

© Christophe Raynaud de Lage


Lacrima
CAROLINA GUIELA NGUYEN
13/06 & 14/06/2024 στις 20:00 – Πειραιώς 260 (Δ)
ΘΕΑΤΡΟ

Μετά τη Σαϊγκόν (2019) και το FRATERNITÉ, Un Conte Fantastique (Αδελφοσύνη: μία φανταστική ιστορία) (2022), η Carolina Guiela Nguyen, διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου του Στρασβούργου (Théâtre National de Strasbourg), επανέρχεται με μία νέα παράσταση με θέμα την κοπιώδη διαδικασία της δημιουργίας και τις ιστορίες βίας που κρύβονται πίσω από αυτή.

Ένας οίκος υψηλής ραπτικής δέχεται μια ασυνήθιστη παραγγελία: να φτιάξει το νυφικό μιας πριγκίπισσας της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας. Επί οκτώ μήνες διάφοροι άνθρωποι εργάζονται για την υλοποίηση του μυστικού σχεδίου χωρίς να γνωρίζουν το τελικό προϊόν: η μοντελίστ στο Παρίσι, η πλέκτρια δαντέλας στη Νορμανδία, ο κεντητής στο Μουμπάι. Όλοι δεσμεύονται να μην αποκαλύψουν το παραμικρό. Όμως επί σκηνής παρακολουθούμε να ξετυλίγονται η μοίρα και τα όνειρά τους.

©Jean-Louis-Fernandez

© Christophe Raynaud de Lage
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης