Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υποστηρίζει την συμμετοχή του Éric Baudelaire στην έκθεση «𝐒𝐡𝐢𝐧𝐫𝐢𝐧-𝐲𝐨𝐤𝐮 森林浴 𝐅𝐨𝐫𝐞𝐬𝐭 𝐛𝐚𝐭𝐡𝐢𝐧𝐠»

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υποστηρίζει την συμμετοχή του καλλιτέχνη Éric Baudelaire στην έκθεση του PCAI, «𝐒𝐡𝐢𝐧𝐫𝐢𝐧-𝐲𝐨𝐤𝐮 森林浴 𝐅𝐨𝐫𝐞𝐬𝐭 𝐛𝐚𝐭𝐡𝐢𝐧𝐠», που συνεχίζεται έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024 δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν έχουν βρεθεί ακόμη στον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της ανατολικής Μεσογείου, τον Βοτανικό Κήπο Ι. & Α. Ν. Διομήδους, να απολαύσουν τη θεραπευτική επίδραση της φύσης μέσα από ένα παράλληλο πρόγραμμα ξεναγήσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, 20:00
Προβολή της ταινίας «A Flower in the Mouth» (2021, 67’) του Éric Baudelaire
*την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης

Ο βραβευμένος με Prix Marcel Duchamp Éric Baudelaire εμπνέεται από το θεατρικό έργο του Pirandello O άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα (1922) δημιουργώντας την ταινία A Flower in the Mouth σε δύο πράξεις. Η πρώτη πράξη εξελίσσεται ως ντοκιμαντέρ παρατήρησης στη μεγαλύτερη αγορά λουλουδιών του κόσμου, ενώ η δεύτερη εξελίσσεται ως μια ιστορία μυθοπλασίας με επίκεντρο έναν άνδρα, που πάσχει από κάποια ανίατη ασθένεια και συναντά έναν άγνωστο στο μπαρ ενός σιδηροδρομικού σταθμού.


ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

**Στις 19/9 και 20/9 στις 19.30 θα υπάρχει δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο από το σταθμό του μετρό Αγία Μαρίνα προς τον Κήπο Διομήδους. Το λεωφορείο θα επιστρέψει στο σταθμό του μετρό μετά τη λήξη των προβολών.

ΧΩΡΟΣ: Βοτανικός Κήπος Α. & Ι. Ν. Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, 12461

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ κατόπιν έκδοσης εισιτηρίου μηδενικής αξίας, εδώ: diomedes-bg.gr/booking/

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα προβολών και την έκθεση δείτε εδώ.

Eric Baudelaire, A flower in the mouth, 2022, still image, Courtesy of the artist

Eric Baudelaire, A flower in the mouth, 2022, still image, Courtesy of the artist
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης