Η Αναστασία Γαλάτη και η Σεβαστή Ζαφείρα στο Φεστιβάλ Camping Dance 2024

Στο πλαίσιο του προγράμματος Teatroskop, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υποστηρίζει τη συμμετοχή της Αναστασίας Γαλάτη και της Σεβαστής Ζαφείρα στην 9η διοργάνωση του Φεστιβάλ Camping.

Το Φεστιβάλ Camping Dance αποτελεί ταυτόχρονα και μια διεθνή καλλιτεχνική πλατφόρμα που φιλοξενεί εργαστήρια και παραστάσεις, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία συναντήσεων με καλλιτέχνες όχι μόνο από τη διεθνή χορογραφική σκηνή αλλά και από διάφορους καλλιτεχνικούς τομείς. Το Camping είναι μία «καλλιτεχνική κατασκήνωση» όπου όλες οι ποιητικές εκφάνσεις του χορού, του θεάτρου, της performance και των εικαστικών τεχνών βρίσκουν πεδίο έκφρασης. Απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται με τον χορό και τις τέχνες, είτε πρόκειται για σπουδαστές, είτε για καθηγητές, ερμηνευτές, χορογράφους ή ερευνητές, παραμένοντας παράλληλα ανοικτό στο ευρύ κοινό ερασιτεχνών και θεατών.

Το 9ο Φεστιβάλ Camping θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 25 Οκτωβρίου, στο Pantin και στην Île-de-France. Περιλαμβάνει 25 εργαστήρια που διοργανώνονται σε συνεργασία με διάφορους φορείς και απευθύνονται σε 600 κατασκηνωτές εκ των οποίων 200 φοιτητές 19 σχολών Τέχνης απ’ όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης παραστάσεις, φοιτητικό μαραθώνιο, διαλέξεις, προβολές ταινιών και άφθονη γιορτινή διάθεση. Πρόκειται για ένα καθιερωμένο πλέον διεθνές φεστιβάλ, που ξεχωρίζει στη γαλλική σκηνή.


Γεννημένη το 2001 στην Αθήνα, η Αναστασία Γαλάτη είναι χορεύτρια μπαλέτου και σύγχρονου χορού. Απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συμμετείχε σε μεγάλες παραγωγές όπως « ο Καρυοθραύστης », « Carte Blanc » και « Μπολερό » του Κωνσταντίνου Ρήγου. Η Αναστασία συνεργάστηκε επίσης με καταξιωμένους χορογράφους μεταξύ των οποίων οι Imre Van Opstal, Roberta Ferrara, Guy Shomroni και Alexis Blake, και συνέβαλλε στην υλοποίηση παραστάσεων όπως ενδεικτικά τα « Pink Moon », « Confini Disumani » και « Gia Lo Sai ». Η διεθνής της καριέρα περιλαμβάνει περιοδείες στην Ολλανδία, την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία με την χορευτική ομάδα Equilibrio Dinamico. Επίσης, για δύο χρόνια εργάστηκε ως χορογράφος για την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και έλαβε διακρίσεις σε διάφορους διαγωνισμούς χορού και ειδικότερα στον Διεθνή διαγωνισμό μπαλέτου και σύγχρονου χορού Domenico Modugno. Η Αναστασία μιλάει άπταιστα ελληνικά και αγγλικά.


Η Σεβαστή Ζαφείρα είναι χορεύτρια που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Γεννήθηκε το 1997 στη Σύρο και αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και στη συνέχεια με τον χορό. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τους χορογράφους Χρήστο Παπαδόπουλο, Αντώνη Φωνιαδάκη, Πατρίσια Απέργη, Εύα Γεωργιτσοπούλου, Τζένη Αργυρίου, Ευάγγελο Πουλίνα κ.ά., και έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει επίσης συνεργαστεί με διάφορους θεατρικούς και κινηματογραφικούς σκηνοθέτες (Μανώλης Μαυρής, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Κεκάτος, Benjamin Vu).

© Spiros Strogilis

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης