Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος στην Αθήνα
Ένας χώρος πολιτιστικού και διανοητικού αναβρασμού, ελεύθερης σκέψης, αμοιβαιότητας, ανταλλαγών, καινοτομίας και συνεργασίας.
Από την ίδρυσή του το 1907, τo Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, αποτελεί τον ιδανικό σύνδεσμο με τη Γαλλία, προσφέροντας στους φοιτητές του και στο κοινό ένα μοναδικό στην Ελλάδα γαλλόφωνο περιβάλλον, πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Με περισσότερα από 100 χρόνια ενεργής παρουσίας στην πρωτεύουσα, συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων γαλλικών Ινστιτούτων παγκοσμίως λόγω της μακροχρόνιας και δυνατής ελληνογαλλικής φιλίας.
Κάθε χρόνο, οργανώνει και φιλοξενεί στους σύγχρονους χώρους του πλήθος εκδηλώσεων όπως ημερίδες, διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, συνεντεύξεις Τύπου, ραδιοφωνικές εκπομπές, θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικές παρουσιάσεις, συναυλίες, προβολές ταινιών…
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, γέφυρα παιδείας, πολιτισμού και μορφωτικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας, θα στοχεύει πάντα στη διατήρηση και την συνεχή ενδυνάμωση των ελληνογαλλικών σχέσεων.
Για την εξυπηρέτησή σας, επικοινωνείτε μαζί μας μέσω e-mail, τηλεφώνου ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας.
Τηλεφωνικό κέντρο: +30 210 3398600 (ΔΕ-ΠΑ 09:00 – 20:00)
fax: +30 210 3646873
Email: [email protected]
Οι υπηρεσίες μας λειτουργούν κατά τις ημέρες και ώρες που αναγράφονται παρακάτω.
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Εγγραφές για μαθήματα, συνδρομή στη βιβλιοθήκη και την κάρτα CLUB IFG
Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 17.45
Σάββατο 09:30 – 16:15
Υπηρεσία Εξετάσεων
Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00
Υπηρεσία Μαθημάτων
Δευτέρα έως Πέμπτη 10:00 – 18:30
Παρασκευή 10:00 – 17:00
Σάββατο 08:30 – 14:00
Βιβλιοθήκη Octave Merlier
Ωράριο λειτουργίας:
- Δευτέρα: κλειστά για το κοινό (ανοιχτά μόνο για σχολικές επισκέψεις)
- Τρίτη έως Παρασκευή: 10.00 – 19.00
- Σάββατο: 09.00 – 14.00
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα βρίσκεται στην οδό Σίνα 31.
Με το μετρό
Στάση «Πανεπιστήμιο»
Με λεωφορείο
Στάση «Ακαδημία», «Αραχώβης», «Διδότου»
www.oasa.gr
Στάθμευση
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα δεν διαθέτει χώρο στάθμευσης.
Υπάρχει χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης στους γύρω δρόμους και ιδιωτικό πάρκιγκ σε κοντινή απόσταση.
Άτομα με αναπηρίες
Η πρόσβαση είναι εφικτή σε όλους τους χώρους του Ινστιτούτου.
Για μία μοναδική, πανοραμική θέα στην πόλη!
Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.
Υποδοχή με coffee station, επαγγελματικό γεύμα, buffet, κοκτέιλ, είναι μερικές από τις επιλογές που προσφέρει η ομάδα του «Maya le Bistro», που επιλέχθηκε με γνώμονα την ποιότητα των υπηρεσιών και τη δέσμευση για σεβασμό της βιολογικής και τοπικής παραγωγής.
Οι ευέλικτοι και προσαρμόσιμοι χώροι του καφέ, με άμεση πρόσβαση στην καταπράσινη αυλή του ισογείου, προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και κοινωνικής συνύπαρξης σε ένα ευρύχωρο και ευχάριστο περιβάλλον, εξασφαλίζοντας την επιτυχία των επαγγελματικών σας εκδηλώσεων.
Tο 1938 η Gisèle Vivier διορίστηκε καθηγήτρια γαλλικών στη δημόσια εκπαίδευση και υπηρέτησε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της στο Μαράσλειο.
Η θρυλική πλέον Μαντάμ Gisèle, γιατί έτσι την ήξεραν και έτσι την προσφωνούσαν οι χιλιάδες μαθητές που έμαθαν δίπλα της να αγαπούν τα γαλλικά γράμματα και τον πολιτισμό, άφησε την τελευταία της πνοή τον Φεβρουαρίο του 1999.
Στον 1ο όροφο του Ινστιτούτου, η αμφιθεατρική αίθουσα Gisèle Vivier χωρητικότητας 60 ατόμων, διαθέτει υψηλής τεχνολογίας οπτικοακουστικά μέσα.
Είναι ιδανική για μικρότερης κλίμακας εκδηλώσες όπως επιμορφωτικά σεμινάρια, ομιλίες, συνέδρια, γενικές συνελεύσεις.
Ανακαινίσθηκε χάρη στην ευγενική χορηγία της εταιρίας VINCI και εγκαινιάσθηκε τον Μάρτιο του 2012.
O πανεπιστημιακός, διανοούμενος και φιλέλληνας Roger Milliex ανέλαβε τη διεύθυνση του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας τα χρόνια της Κατοχής. Θερμός υποστηρικτής των ελληνογαλλικών σχέσεων, έκανε γνωστή τη σύγχρονη Ελλάδα και έφερε σε επαφή τον πνευματικό κόσμο της Γαλλίας με αυτόν της Ελλάδας σε δύσκολες εποχές. Το όνομά του είναι άρρηκτα δεμένο με τον τόπο και τον ελληνικό λαό που αγάπησε και θαύμασε.
Στον 1ο όροφο του Ινστιτούτου, η αίθουσα συσκέψεων Roger Milliex, χωρητικότητας 20 ατόμων, προσφέρεται για εταιρικές παρουσιάσεις, συναντήσεις εργασίας, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας και τηλεκπαιδεύσεις υψηλών προδιαγραφών. Μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού τηλεδιάσκεψης, εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας επικοινωνία ανάμεσα στους συμμετέχοντες με δυνατότητες αλληλεπίδρασης παρόμοιες με την πρόσωπο-με-πρόσωπο επικοινωνία. Επίσης, διασφαλίζεται η ασφάλεια της επικοινωνίας, ενώ η τηλεδιάσκεψη υποστηρίζεται από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.
Οι ευρύχωρες και φωτεινές αίθουσες διδασκαλίας του 1ου και 2ου ορόφου του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος αποτελούν δυναμικούς χώρους μάθησης.
Πρόσφατα ανακαινισμένες και ειδικά εξοπλισμένες με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό τάξης και οπτικοακουστικά εργαλεία που ευνοούν την αλληλεπίδραση και μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα των επιμορφούμενων.
Με δυνατότητα διαφορετικών διατάξεων ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε τύπου επιμόρφωσης (ημικύκλιο, μετωπική διάταξη, διάταξη σε Π), αποτελούν τον ιδανικό χώρο για τη διοργάνωση δια ζώσης και υβριδικών επιμορφωτικών σεμιναρίων.
To αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας μετονομάστηκε σε «Auditorium Theo Angelopoulos» το 2012 προς τιμή του μεγάλου σκηνοθέτη που απεβίωσε την ίδια χρονιά. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος υπήρξε τακτικός θαμώνας των εκδηλώσεων του Ινστιτούτου, παρενέβαινε συχνά μάλιστα στις συζητήσεις, ενώ έβρισκε και το καφέ που υπάρχει στον χώρο του «φιλόξενο και οικείο».
Η δυνατότητα πολλαπλών τρόπων διαμόρφωσης της σκηνής αλλά και διαφορετικού φωτισμού την καθιστούν κατάλληλη για την πραγματοποίηση μεγάλου εύρους εκδηλώσεων όπως παραστάσεις θεάτρου και χορού, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, διαλέξεις και συνέδρια.
Η αίθουσα διαθέτει μεταξύ άλλων, καμπίνα ταυτόχρονης μετάφρασης για δύο διερμηνείς. Εξοπλίστηκε πρόσφατα με τα πιο σύγχρονα συστήµατα ζωντανής μετάδοσης ήχου και εικόνας (Live Streaming).
Η Βιβλιοθήκη Octave Merlier στον 3ο όροφο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερες από 60.000 πηγές: μυθιστορήματα, δοκίμια, κόμικς, εφημερίδες και περιοδικά, παιδαγωγικό υλικό, ταινίες (DVD) και μουσική (CD).