Συζήτηση: «Παιχνίδια εξουσίας στο πιάτο μας: Η γεωπολιτική των τροφίμων την εποχή της παγκοσμιοποίησης»

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν στη συζήτηση «Παιχνίδια εξουσίας στο πιάτο μας: Η γεωπολιτική των τροφίμων την εποχή της παγκοσμιοποίησης».

Ομιλητές/τριες:
Pierre Raffard, Γεωγράφος, Συγγραφέας του βιβλίου «Γεωπολιτική των τροφίμων και της Γαστρονομίας»
Θεοδοσία Ανθοπούλου, Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Παύλος Καρανικόλας, Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μανώλης Παπουτσάκης, Σεφ, κριτής σε εθνικούς διαγωνισμούς μαγειρικής.


Η τροφή αποτελεί βασικό παράγοντα στην οργάνωση των ανθρώπινων κοινωνιών. Το πιάτο μας δεν περιορίζεται σε ένα απλό αντικείμενο απόλαυσης. Συντελεί στην εγγύηση πολιτικής σταθερότητας, έχει μεγάλο μερίδιο εξουσίας και οικονομική δύναμη και αποτελεί σημαντικό εργαλείο επιρροής καθώς αντικατοπτρίζει τον τρόπο διοργάνωσης του κόσμου και την ισορροπία δυνάμεων που τον διέπουν. »


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ.

26 Σεπ 2024

19:00

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Auditorium Theo Angelopoulos

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας των ομιλιών.
Συζήτηση: «Παιχνίδια εξουσίας στο πιάτο μας: Η γεωπολιτική των τροφίμων την εποχή της παγκοσμιοποίησης»
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης