Μια χειμωνιάτικη εβδομάδα για να κάνετε σκι, έλκηθρο, ή για να φορέσετε τα παγοπέδιλα σας

Οι Άλπεις… φυσικά ! Αλλά γνωρίζετε τα Πυρηναία;

Σας αρέσει η ιδέα να βρεθείτε για σκι στη Γαλλία; Τα Πυρηναία είναι ένας μοναδικός προορισμός στη Νότια Γαλλία, ακριβώς στα σύνορα με την Ισπανία. Μετά τις Άλπεις, τα Πυρηναία Όρη, από τη Βασκική χώρα στην Καταλονία, έχουν τη μεγαλύτερη μάζα και διαθέτουν 40 σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα, από τα πιο οικογενειακά στα πιο αθλητικά, όπως το FontRomeu, που είναι ένα από τα πιο ηλιόλουστα.

Τα χιονοδρομικά κέντρα προτείνουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για όλα τα γούστα ! Πεζοπορίες, scooterχιονιού, slalom, πίστες για έλκηθρα, βουτιές στον πάγο, παγοδρόμια, νυχτερινό σκι, παραπέντε είναι μερικές από τις εξωτερικές δραστηριότητες που προτείνονται. Και για εσάς που προτιμάτε τη ζέστη, σας περιμένουν πολλές δραστηριότητες στους εσωτερικούς χώρους… βιβλιοθήκες, ντισκοτέκ, σπα, κινηματογραφικές και αθλητικές αίθουσες, τένις, µπόουλινγκ, σκουός!

http://be.france.fr/fr/content/montagnes-0/rubric/11028/pyrenees-montagne-plus-meridionale

Πιο ανατολικά, η Gerardmer και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φαντασίας

Η Gérardmer, που βρίσκεται στην οροσειρά Vosges, στη Λωρραίνη, είναι μια πόλη που εκπλήσσει με τη θέση της, μπροστά στην ομώνυμη λίμνη. Ο AbelHugo, αδερφός του Victor, επηρεασμένος από την ομορφιά της λίμνης, της έδωσε το παρατσούκλι "PerledesVosges". Φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα των Vosgesκαι διαθέτει 40 χιλιόμετρα από πίστες αλπικού σκι και 30 χιλιόμετρα πίστες σκανδιναβικού σκι.

Είναι επίσης γνωστή για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φαντασίας, ένα από τα πιο σημαντικά του είδους στη Γαλλία, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο μέσα στην καρδιά του χειμώνα και συγκεντρώνει λάτρεις των τεράτων και άλλων βρυκολάκων, των στοιχειωμένων σπιτιών, του υπερφυσικού, των απειλών. Η επόμενη έκδοσή του θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016 και θα παρουσιάσει ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους καθώς και μια Έκθεση λογοτεχνίας, ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για νέους, ένα χώρο βιντεοπαιχνιδιών και εκθέσεις.

http://be.france.fr/fr/a-decouvrir/gerardmer

Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και απολαύστε ορεινές συνταγές:
http://www.france-montagnes.com/webzine/gastronomie

Νέο: μείνετε συνδεδεμένοι! Στα χιονοδρομικά κέντρα και όλο και περισσότερο στις χιονοδρομικές πίστες, υπάρχει διαθέσιμο wi fi, το οποίο συχνά είναι δωρεάν. Εφαρμογές smartphone σας ενημερώνουν για τον καιρό και τις πίστες 24ώρες/24ωρο ή σας προτείνουν δραστηριότητες κοντά σε εσάς για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμά σας.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται πιο κοντά στο Παρίσι :

http://www.france-montagnes.com/webzine/bons-plans-et-conseils/les-stations-de-ski-les-plus-proches-de-paris