Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας - Ελλάδα 2019: Τελετή απονομής βραβείων

concours francophonie19Σχολική Γαλλοφωνία - «Το θησαυροφυλάκιο των θαυμάτων της Γαλλοφωνίας...» | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΑΦΙΣΑ

16.05.2019 | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Με αφορμή τον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019 4600 μαθητές δημιούργησαν συλλογικά έργα (ανά τάξη) με σκοπό να αναδείξουν, με εφόδια την καλλιτεχνική και γλωσσική δημιουργικότητά τους, την ελληνική κληρονομιά (φυτική, ζωική, πολιτιστική...) και τη γαλλική γλώσσα.

Διαβάστε Περισσότερα

Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2019: Τα αποτελέσματα!

VisuelConcoursΈνα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς που παρότρυναν τους μαθητές τους να συμμετάσχουν στον Εθνικό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019: Το θησαυροφυλάκιο των θαυμάτων της Γαλλοφωνίας.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συγχαίρει τους συμμετέχοντες για την δημιουργικότητα, τον ενθουσιασμό και τη συμβολή τους στην ανάδειξη της γαλλικής γλώσσας μέσα από τις δημιουργίες τους. 4500 μαθητές συμμετείχαν φέτος πραγματοποιώντας έργα εξαιρετικής καλλιτεχνικής και γλωσσικής ποιότητας! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ.

Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας - Ελλάδα 2019

VisuelConcours« Το Θησαυροφυλακιο των θαυματων της Γαλλοφωνιας… »

Tο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα, διοργανώνουν διαγωνισμό ανοικτό προς όλα τα σχολικά Ιδρύματα (δημόσια και ιδιωτικά).

Με αφορμή τον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019 και με τη δημιουργία συλλογικών έργων (ανά τάξη) που προτείνουν τα θέματα των κατηγοριών που αντιστοιχούν στο επίπεδο γλωσσομάθειάς τους, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν, μέσα από την καλλιτεχνική και γλωσσική δημιουργικότητά τους, την ελληνική κληρονομιά (φυτική, ζωική, πολιτιστική…) και τη γαλλική γλώσσα. Οι δημιουργίες που θα βραβευθούν θα αποσταλούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για να τοποθετηθούν στο «Θησαυροφυλάκιο των θαυμάτων της Γαλλοφωνίας» και στη συνέχεια να εκτεθούν σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.

Ανακαλύψτε τη θεματική και τα αναλυτικά θέματα του Διαγωνισμού!

Η θεματική του Διαγωνισμού

Τα θέματα ανά κατηγορία: Οι καθηγητές θα εγγράψουν τους μαθητές που διαγωνιστούν στην κατηγορία που αντιστοιχεί στο πραγματικό επίπεδο γλωσσομάθειάς τους:

Ειδικό βραβείο AMOPA : μαθητές επιπέδου C1/C2

ΕΓΓΡΑΦΗ