Διευκρινήσεις για τα προγράμματα της ΕΝΑ για το 2ο εξάμηνο του 2020

PIC_ENA_IFG_thumbnailΣε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσής μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας δώσουμε κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με τα σεμινάρια PIC της ΕΝΑ (Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης) Γαλλίας, που θα διοργανωθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Δείτε τον πίνακα προγραμμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατάλογος των Διεθνών προγραμμάτων της ΕΝΑ για το 2ο εξάμηνο του 2020

PIC ENA IFG thumbnailΑγαπητοί συνεργάτες,

Ευχόμαστε εσείς και οι ομάδες εργασίας σας να είστε καλά και να μπορέσατε να διασχίσετε την περίοδο εγκλεισμού με καλές συνθήκες. Εξ’αιτίας της κρίσης στον τομέα της υγείας, η ΕΝΑ (Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης) μας πληροφόρησε ότι πολλά διεθνή προγράμματα του σύντομου κύκλου (ΡIC) ακυρώθηκαν ή μετατέθηκαν.

Μένουν από τώρα έως το τέλος του 2020, 10 προγράμματα εκ των οποίων 3 είναι από τα μετατεθέντα (ευρωπαϊκές θεματικές) και 1 πρόγραμμα «Οργάνωση του κοινοβουλευτικού έργου» του οποίου η τύχη θα αποφασιστεί σύντομα από την Eθνοσυνέλευση και την Γερουσία, οι οποίες είναι και οι καθ’ύλην υπεύθυνες για αυτό το πρόγραμμα της ΕΝΑ. Θα σας ενημερώσουμε άμεσα, μόλις θα έχουμε την πληροφορία.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόγραμμα του Γαλλικού Εργαστηρίου Αριστείας Labex GRAL, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Grenoble.

grallogo Πρόγραμμα Υποτροφιών επιπέδου Μάστερ 2 ερευνητικής κατεύθυνσης - Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020


Το πρόγραμμα Labex GRAL σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Grenoble παρέχει υποτροφίες για Μάστερ 2. Οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν ενδιαφέρον για ένα από τα ερευνητικά προγράμματα που προτείνονται κάτωθεν από τις ομάδες του προγράμματος GRAL στο IBS και BIG και πρέπει να διαλέξουν ένα από τα 10 προγράμματα Μάστερ 2 του Πανεπιστημίου της Grenoble:

Διαβάστε Περισσότερα

Πανεπιστήμιο Grenoble Alpes : πρόγραμμα «Initiative d’excellence»

universite grenoble Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων

Υποτροφίες επιπέδου Μάστερ - Ακαδημαϊκό έτος 2019-2020


Το πρόγραμμα «Initiative d’excellence» (IDEX) του Πανεπιστημίου Grenoble Alpes δημοσιεύει μία νέα πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για υποτροφίες επιπέδου Μάστερ για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Οι υποψηφιότητες αφορούν σε αλλοδαπούς φοιτητές (ήτοι φοιτητές που είναι αυτή τη στιγμή εγγεγραμμένοι σε πανεπιστήμιο εκτός της Γαλλίας) που ενδιαφέρονται για ένα από τα προτεινόμενα προγράμματα επιπέδου Μάστερ από τα ακόλουθα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας:


Ecole Nationale Supérieure d’Architecture de Grenoble (ENSAG),
Grenoble INP,
Sciences Po Grenoble,
Université Grenoble Alpes (UGA).

Διαβάστε Περισσότερα