«Επικίνδυνες σχέσεις», από τη θεατρική ομάδα blindspot

liaisons_dangereusesΑπό 27/1, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 21:00 | Hotel Ermou

Η διακεκριμένη ομάδα blindspot (Γιώτα Αργυροπούλου / Μιχάλης Κωνσταντάτος) διασκευάζει το γνωστό λογοτεχνικό έργο του Λακλό «Επικίνδυνες Σχέσεις» δημιουργώντας μία νέα θεατρική προσέγγιση στο πρωτότυπο μυθιστόρημα.

Διαβάστε Περισσότερα

" Η Μικρή μέσα στο Σκοτεινό Δάσος " του Philippe Minyana

La_petite_fille_dans_la_fort_profondeΑπό τις 20 Ιανουαρίου 2020 

Ομάδα Black Forest | Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων 

Το έργο του Γάλλου βραβευμένου συγγραφέα Philippe Minyana "Η Μικρή μέσα στο Σκοτεινό Δάσος", πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή του μύθου «Πρόκνη και Φιλομήλα» από τις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου. Ο Minyana δημιουργεί ένα σκληρό κείμενο, που κινείται μεταξύ αφήγησης και θεατρικής δράσης, πλάθοντας έναν κόσμο με υλικά την αλαζονεία, τη διαστροφή, τη χυδαιότητα και την εκδίκηση.

Διαβάστε Περισσότερα

Περιμένοντας το Godot - Samuel Beckett

godot_trela_chromataΘεατρική ομάδα «Τρελά Χρώματα»

19.09.2019, 20.00 ́| Auditorium Theo Angelopoulos - ΙFG

Στην παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» συμμετέχουν κωφοί ηθοποιοί που χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και τη Νοηματική Γλώσσα,με ταυτόχρονη ερμηνεία ομιλούντων ηθοποιών για να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο αβέβαιο και αμφίρροπο. Οι ήρωες προσπαθούν να εκλογικεύσουν την πραγματικότητα, στην οποίαοι κωμικές καταστάσεις συνυπάρχουν με το τραγικό νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Διαβάστε Περισσότερα

Comédie-Française: «Ηλέκτρα / Ορέστης» του Ευριπίδη

comedie frΣκηνοθεσία του Ivo Van Hove

26 & 27.07.2019, 21.00΄| Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του καλοκαιριού! Ο Ivo Van Hove συναντά την Comédie-Française, έναν από τους παλαιότερους και πιο διάσημους θιάσους παγκοσμίως. Αυτή η παράσταση, που με ενθουσιασμό την υποδέχθηκε το γαλλικό κοινό, σηματοδοτεί την πρώτη «Γαλλική» εμφάνιση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Διαβάστε Περισσότερα

O Lepage στο θέατρο του Ήλιου: πώς γεννήθηκε το Kanata

lepage_au_soleiΠροβολή ταινίας

08.07.2019, 20.00’ | Auditorium - IFG
Διάρκεια: 94’

Την άνοιξη του 2016, για πρώτη φορά, στα 54 χρόνια ζωής του Θεάτρου του Ήλιου, η Αριάν Μνουσκίν παραδίδει τα ηνία του θιάσου σ’ έναν προσκεκλημένο σκηνοθέτη, τον διεθνή Καναδό Ρομπέρ Λεπάζ για τη δημιουργία μιας παράστασης με θέμα την ιστορία του Καναδά και ειδικότερα, την ταυτότητα των Πρώτων Εθνών.

Διαβάστε Περισσότερα

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019

athens festivalΗ γαλλική παρουσία στο φεστιβάλ

Ιούνιος - Αύγουστος 2019 | Αθήνα & Επίδαυρος

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, μία από τα σημαντικότερες εκδηλώσεις του σύγχρονου ζωντανού θεάματος στην Ελλάδα, προσκαλεί κάθε χρόνο χιλιάδες θεατές να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραστάσεις χορού και θεάματα δρόμου. Το Φεστιβάλ είναι επίσης, με το Λύκειο Επιδαύρου, μια διεθνής σχολή, αφιερωμένη στο αρχαίο θέατρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Ionesco - Η φαλακρή τραγουδίστρια

falakri tragoudistriaΟμάδα θεάτρου Ατονάλ

13.05 - 09.06.2019 | Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Γραμμένο το 1948, το έργο Η φαλακρή τραγουδίστρια καθιερώνει ουσιαστικά το Θέατρο του Παραλόγου, καταρρίπτοντας όλους τους συμβατικούς κανόνες τις κλασικής δραματουργίας.

Διαβάστε Περισσότερα

1η έκδοση Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου της Μήλου

milos thumbnail11.05-09.06.2019 │Μήλος

Η νέα σύγχρονη δημιουργία σας δίνει ραντεβού στο Αρχαίο Θέατρο της Μήλου από τις 11 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου. Μια νέα θεατρική εμπειρία στην καρδιά του Αιγαίου. Ένα νησί ως κατοικία για καλλιτεχνικούς πειραματισμούς, ένα σταυροδρόμι για τους δημιουργούς του αύριο, η ευκαιρία να διασχίσουν τα πολιτιστικά σύνορα και να αναζητήσουν ένα κοινό όραμα με τον τοπικό πληθυσμό.

Διαβάστε Περισσότερα