Διεθνής διαγωνισμός αρχιτεκτονικών ιδεών Pandemic Architecture

pandemic arch thumbnailΟ Διεθνής διαγωνισμός αρχιτεκτονικών ιδεών Pandemic Architecture προσκαλεί αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, φοιτητές, καλλιτέχνες, performers και συγγραφείς να υποβάλουν τις ιδέες τους.

 

 

 

 

 

 Φωτογραφία: Costas Spathis @spathumpa

Οι υποψήφιοι πρέπει να λάβουν υπόψη στον σχεδιασμό τους δύο γενικούς σκοπούς:

- την αντιμετώπιση του ξαφνικού μεγάλου αριθμού ασθενών

- τη διατήρηση της κανονικότητας της ζωής στο μέτρο του εφικτού για όλους τους υπόλοιπους

Όταν αλλάζουν οι ανάγκες των πολιτών, αλλάζουν και οι πόλεις και οι κατοικίες τους.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ανοίξει έναν διάλογο και να δημιουργήσει μία δεξαμενή σκέψης, αναζητώντας ιδέες για το μέλλον της διαβίωσης, των εργασιακών χώρων, του δημόσιου χώρου και της βιομηχανίας του τουρισμού, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες ζωής και την πανδημική πραγματικότητα.

Όταν εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε απομόνωση και εργάζονται από το σπίτι, ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ένα σπίτι;

Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να ταξιδέψουν, ποιος είναι ο ρόλος των ξενοδοχείων; Όταν τα πλήθη δεν επιτρέπονται σε δημόσιους χώρους, πώς αλλάζουν οι πόλεις και οι δημόσιοι χώροι;

Οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν θα πρέπει να στείλουν τα στοιχεία τους και ένα 8ψήφιο κωδικό που θα επιλέξουν στο submitarticle@archisearch.gr μέχρι τις 20 Μαΐου και μέχρι τις 31 Μαΐου να στείλουν στην ίδια διεύθυνση τα παραδοτέα ανώνυμα με την αναγραφή του κωδικού μόνο στα αρχεία. Μαζί με τα παραδοτέα θα πρέπει να στείλουν και ένα ασπρόμαυρο βίντεο, όπου σε διάρκεια 2 και 3 λεπτών maximum θα εξηγούν το project που προτείνουν στα πλαίσια του διαγωνισμού.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από την αρχιτέκτονα και μηχανικό Λυδία Καλλιπολίτη, επίκουρη καθηγήτρια στην Cooper Union, τον designer Ora Ito, τον αρχιτέκτονα και designer Roberto Palomba και την αρχιτέκτονα και ερευνήτρια Σοφία Βυζοβίτη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα αρχιτεκτόνων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην επιτροπή θα συμμετέχει, επίσης, το γραφείο UN Studio με τη Μαριάνθη Τατάρη, καθώς και ο Tom Lindblom, Lifestyle Sector leader της Gensler στη Λατινική Αμερική, η Μαριάνθη Τσίγκαρη, Partner στο ARD group στο γραφείο Foster + Partners και ο Κυριάκος Χατζηπαρασκευάς του Heatherwick studio.