Το 111 στον τομέα της δημιουργίας

residenceΓια τα 111 χρόνια του, το Γαλλικό Ινστιτούτο προσκαλεί καλλιτέχνες σε διαμονή να ασχοληθούν με τη μνήμη του μέλλοντος.

Abaji και Γεωργία Καρύδη

Απρόσμενη συνάντηση ενός βιρτουόζου μουσικού που χειρίζεται πολλά και ασυνήθιστα όργανα και μιας περφόρμερ που συνθέτει και αυτοσχεδιάζει ηλεκτροακουστική μουσική. Μια μεσογειακή συνάντηση μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος.

Ειρήνη Λιναρδάκη και Vincent Parisot

Η Ειρήνη Λιναρδάκη και ο Vincent Parisot έχουν σχηματίσει μια οικογενειακή επιχείρηση που παράγει τέχνη. Έχουν εγκατασταθεί στο Ηράκλειο Κρήτης και συμμετέχουν τακτικά σε καλλιτεχνικά έργα και εκθέσεις στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι και σε όλο τον κόσμο. Στη διάρκεια αυτής της διαμονής θα δημιουργήσουν ένα έργο που θα εξελίσσεται όλο το 2018, ενσωματώνοντας τη συλλογική μνήμη του προσωπικού του Γαλλικού Ινστιτούτου και της εσωτερικής του γεωγραφίας.

Αnne-Laure Franchette

Τα φυτά μπορούν να χαρακτηριστούν «κακά» από τη στιγμή που δεν είναι χρήσιμα στον άνθρωπο και που δεν μπορούν να ελεγχθούν από αυτόν. Τα κοινά στοιχεία αυτών των ειδών, που αποκαλούνται επίσης «εισβολείς» όταν δεν είναι «γηγενή», είναι μια αυξημένη παραγωγή σπόρων, μια υψηλή συμβατότητα και αντοχή στις εξωτερικές διακυμάνσεις .

Η έρευνα της Anne-Laure Franchette γύρω από αυτή τη θεματολογία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ποιητικός ακτιβισμός.

Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Yellow Brick.

Οι τρεις διαμονές θα καταλήξουν σε δημιουργίες που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του προγράμματος του Γαλλικού Ινστιτούτου το 2018.