ΠΑΡΑΛΑΒΗ / ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ

delfdalf_SORBONNE

  • Η αποστολή διπλωμάτων DELF / DALF Δεκεμβρίου 2019 διεκπεραιώνεται εντός Σεπτεμβρίου 2020 όπως είχαμε ενημερώσει κατά την διάρκεια των εγγραφών (ιδέ κανονισμό εξετάσεων) μέσω της εταιρείας ταχυμεταφοράς ACS με καταβολή στην εταιρεία κατά την παράδοση του ποσού των 5 €

    Τα διπλώματα του SORBONNE Δεκεμβρίου 2019 έχουν ήδη αποσταλεί.

    Όσον αφορά σε προγενέστερα διπλώματα, οι κάτοχοι θα πρέπει να αποστέλλουν το αίτημα παραλαβής των, με τα πλήρη στοιχεία τους (τίτλος διπλώματος, έτος απόκτησης, ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση αποστολής) με ηλεκτρονικό μήνυμα στο : inscription@ifg.gr

    Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και συγχαίρουμε ακόμη μια φορά τους επιτυχόντες.

Τηλεφωνική επικοινωνία: 210/33 98 721 - 33 98 333 | Fax : 210 33 98 613

2η Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Πολιτισμών: Βιωσιμότητα

rodion-kutsaev-unsplash 21 - 25 Σεπτεμβρίου 2020 | Εκδηλώσεις στο διαδίκτυο 
Παρακολούθηση δράσεων με εγγραφή.

Η πρώτη Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Πολιτισμών στην Αθήνα, διοργανώθηκε από τα μέλη του δικτύου EUNIC και παρουσίασε ένα πρόγραμμα με πολλές εκδηλώσεις και κοινές δράσεις γύρω από το θέμα της Πολυπολιτισμικότητας.

Το 2020, η δεύτερη έκδοση θα επικεντρωθεί στη βιωσιμότητα, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον, τη μετάδοση γνώσεων και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών. Κλιματική αλλαγή, κίνδυνοι για την Βιωσιμότητα, αλλά και ρεαλιστικές δεσμεύσεις και λύσεις, είναι το κατευθυντήριο νήμα αυτής της απόλυτα ευρωπαϊκής εβδομάδας.

Διαβάστε Περισσότερα

Ciné-Club : Αριστουργήματα των αρχών του 20ού αιώνα

les-diaboliquesAuditorium Theo Angelopoulos – IFG
Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2020

Σε αυτόν τον κύκλο του Ciné-Club, το Γαλλικό Ινστιτούτο σας προτείνει να ανακαλύψτε τέσσερις ταινίες από τέσσερις δεκαετίες – από το '20 μέχρι και το '50 – τέσσερα αριστουργήματα του γαλλικού κινηματογράφου που σημάδεψαν την ιστορία του σινεμά.

Διαβάστε Περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2020

hmera_glosson_THUMBnailΣάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, 15.00 - 21.00 | Διαδικτυακή δράση

Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2020!

Ταξιδέψτε διαδικτυακά από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη, μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη, κι ανακαλύψτε, με όχημα ένα πρωτότυπο «κυνήγι θησαυρού», τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών και των διαλέκτων.

Διαβάστε Περισσότερα

Μέτρα ασφαλείας για τους μαθητές του Γαλλικού Ινστιτούτου

Ioanna_masque_thumbnailΤο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εφαρμόζει με σχολαστικό τρόπο τα μέτρα προστασίας και τήρησης αποστάσεων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

⚠️ Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους διδάσκοντες και τους μαθητές, στις αίθουσες διδασκαλίας και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, εκτός της αυλής.

⚠️ Για την είσοδο στο Ινστιτούτο είναι απαραίτητη, πέραν του ελέγχου ασφαλείας, και η θερμομέτρηση.

⚠️ Στα κομβικά σημεία του Ινστιτούτου υπάρχουν αντισηπτικά χεριών που μπορούν να χρησιμοποιούν οι επισκέπτες. Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε συχνά τα αντισηπτικά ή να πλένετε συχνά τα χέρια σας, κυρίως μετά τα διαλείμματα, πριν την επιστροφή στην αίθουσα. 

Διαβάστε Περισσότερα

Ραντεβού και πάλι στην οδό Σίνα!

IFG_batiment_thumbnailΤο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα άνοιξε ξανά τις πόρτες του στο κοινό από τις 8 Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα:

⚠️ έλεγχος ασφαλείας και θερμοκρασίας κατά την είσοδο στο Ινστιτούτο
⚠️ τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας
⚠️ υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλο το Ινστιτούτο με εξαίρεση την αυλή
⚠️ χρήση αντισηπτικών χεριών

Διαβάστε Περισσότερα

Εγγραφείτε διαδικτυακά στα Μαθήματα του Γαλλικού Ινστιτούτου!

COURS 2020Από 1η Σεπτεμβρίου 2020 μπορείτε να εγγραφείτε και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας εγγραφών του IFG: https://ifgrece.extranet-aec.com/extranet/

Επιλέξτε με βάση τις ανάγκες σας ανάμεσα στα διαδικτυακά μας μαθήματα ή σε εκείνα που πραγματοποιούνται με κάθε ασφάλεια στις ειδικά διαμορφωμένες τάξεις του #IFG.

Εγγραφείτε τώρα και επωφεληθείτε από τις ειδικές προσφορές μας!

ℹ️ Αναλυτικές πληροφορίες και πρόγραμμα μαθημάτων:
https://www.ifg.gr/el/cours-ifg-2020-2021-el

Τμήμα Μαθημάτων:
210 33 98 323/693 | cours@ifa.gr

 

50 χρόνια από την έκδοση του «Éden, Éden, Éden » του Guyotat

eden_eden_thumbnailΌταν στις 9 Σεπτεμβρίου 1970, κυκλοφόρησε το «Éden, Éden, Éden », του νεαρού τότε τριαντάχρονου συγγραφέα Pierre Guyotat, σκανδάλισε, μάγεψε και συνεπήρε όσους το διάβασαν. Σε αυτήν τη «σαχάρια μυθοπλασία» για τον πόλεμο της Αλγερίας έχουν γράψει την εισαγωγή οι Michel Leiris, Roland Barthes, Philippe Sollers, και έχει χαιρετίσει ο Michel Foucault. Λογοκρίθηκε, αλλά υποστηρίχθηκε από μια διεθνή συλλογή υπογραφών, σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις των Joseph Beys, Pier Paolo Pasolini, Pierre Boulez, Italo Calvino, Jean-Paul Sartre. Πενήντα χρόνια μετά, το έργο του Pierre Guyotat που πέθανε στις 7 Φεβρουαρίου φέτος, παραμένει μυθικό.

Διαβάστε Περισσότερα

Επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης Octave Merlier

mediatheque_thumbΑπό τις 8 Σεπτεμβρίου 2020 η Βιβλιοθήκη Octave Merlier προχωρά στη δεύτερη φάση της σταδιακής επαναλειτουργίας, ανοίγοντας στο κοινό με περιορισμένο ωράριο λειτουργίας και ΜΟΝΟ για την κυκλοφορία υλικού (δανεισμός και επιστροφή), ενώ παράλληλα συνεχίζεται η υπηρεσία του δανεισμού «Κατόπιν παραγγελίας» .

Διαβάστε Περισσότερα

Ψηφιακή συνάντηση με τη συγγραφέα Leïla Slimani

slimani_thumbnail12/10, 19.30 | Διαδικτυακή μετάδοση

« Η επιδημία του κορωνοϊού τόνισε μια τάση : αγγίζουμε όλο και λιγότερο το δέρμα του άλλου», Leïla Slimani

Βραβευμένη με το σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο Goncourt 2016 για το μυθιστόρημά της «Γλυκό τραγούδι», η συγγραφέας, κατά τη διάρκεια της καραντίνας κρατάει ημερολόγιο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Monde, όπου διηγείται την καθημερινότητά της την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε Περισσότερα

Αποτελέσματα Εξεταστικής Περιόδου Ιουνίου 2020 DELF-DALF-SORBONNE B1

DelfDalfΕλλάδα - Αποτελέσματα εξετάσεων DELF/DALF

 

Ελλάδα - Αποτελέσματα εξετάσεων Σορβόννης

 

Για να δείτε τα αποτελέσματα πρέπει να πληκτρολογήσετε τον δωδεκαψήφιο κωδικό υποψηφίου.

 

LETTRES_HORIZ_CMJN
Τα αποτελέσματα SORBONNE B2 – C1 – C2 θα ανακοινωθούν την 21η Σεπτεμβρίου 2020.

Nέα έκδοση του περιοδικού "Explore France 2020" στα Ελληνικά

Couverture_Mag_ExploreFrance2020_GR_thumbnailΚυκλοφόρησε η νέα ελληνική έκδοση του περιοδικού «Explore France 2020» που εκδίδεται από τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας «Atout France»

Lifestyle - Γαστρονομία - Personnalités - Εκδηλώσεις

Το περιοδικό "Explore France 2020" έχει στόχο την προβολή των νέων τουριστικών προτάσεων για τη Γαλλία.

Η θεματική που επελέγη για το 2020 είναι η Φύση, σε όλες τις μορφές της. Το περιοδικό αναπτύσσεται ακολουθώντας ένα «πράσινο» νήμα σε όλη τη Γαλλία, αναδεικνύοντας τους μεγάλους πράσινους χώρους, τις καινοτομίες της οικολογικής τάσης στις πόλεις, την τέχνη, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία, όλα υπό το πρίσμα της Φύσης.

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΌ 2020 ΣΕ ΜΟΡΦΉ PDF

Περισσότερες πληροφορίες:

- Η επικαιρότητα σχετικά με τον τουρισμό στην ιστοσελίδα Atout France: http://atout-france.fr/

- Πρόσκληση σε ταξίδι: Η ιστοσελίδα France.fr είναι μια πολύγλωσση πλατφόρμα με στόχο την προβολή των νέων τουριστικών προτάσεων για τη Γαλλία.

Επιλεγμένοι καλλιτέχνες για την καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Residence rhodes thumbnailΤο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανακοινώνει τους καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν για την Καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο για το ερευνητικό του πρόγραμμα πάνω στη σύγχρονη κεραμική.

 

 

 

 

  Photo : © François-Xavier Richard

Διαβάστε Περισσότερα

Βιβλιοθήκη Octave Merlier : Δανεισμός «κατόπιν παραγγελίας»

Pret_sur_commande_thumbnailΟδηγίες για την επιστροφή και τον δανεισμό των τεκμηρίων σας

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εξακολουθεί να εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και να παίρνει τις απαιτούμενες προφυλάξεις, εφόσον ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί . Με την υπηρεσία «Δανεισμός κατόπιν παραγγελίας» δεν τίθεται σε κίνδυνο ούτε η δική σας υγεία, ούτε η υγεία των άλλων!

 

Διαβάστε Περισσότερα

Γαλλική γλώσσα: εκπαιδευτικό/διδακτικό υλικό και επιμορφώσεις για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

ressources en ligne thumbΣτο πλαίσιο της Χάρτας Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος με το ΙΕΠ και λόγω της εντατικοποίησης της εξ αποστάσεως διδασκαλίας εξαιτίας της πανδημίας, δίδεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης και διάθεσης εκπαιδευτικού/διδακτικού υλικού και επιμορφώσεων που προτείνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στους εκπαιδευτικούς, για την υποστήριξη της διδασκαλίας της Γαλλικής γλώσσας.

Το εν λόγω υλικό είναι κατάλληλο για τον εμπλουτισμό της διδασκαλίας τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Μπορείτε να αναζητήσετε τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους ανακατεύθυνσης στο συνημμένο αρχείο.

Σε συνεργασία με το ΙΕΠ: iep.edu.gr

 

Culturethèque : ο θαυμαστός κόσμος της ψηφιακής βιβλιοθήκης του IFG

culturethequeH Culturethèque προσφέρει μια πλούσια διαδικτυακή συλλογή βιβλίων, μυθιστορημάτων, δοκιμίων, κόμικς, εφημερίδων, περιοδικών, μουσικών άλμπουμ, συναυλιών, διαλέξεων, διαδικτυακών μαθημάτων, παιχνιδιών, βίντεο... για όλες τις ηλικίες και όλες τις απαιτήσεις!

Η Culturethèque είναι μια πλατφόρμα ψηφιακών πηγών στα γαλλικά, του γαλλικού πολιτιστικού δικτύου στο εξωτερικό.

Είναι προσβάσιμη από υπολογιστή, tablet ή smartphone.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι καθηγητές γαλλικών του μέλλοντος…προετοιμάζονται σήμερα!

Δείτε την Πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος

Αθήνα - Λάρισα - Πάτρα - Θεσσαλονίκη | Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος δεσμεύεται έμπρακτα στο πλευρό των εκπαιδευτικών σε μία προσπάθεια στήριξης της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας!

Διαβάστε Περισσότερα