PELF: Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα γαλλικών για παιδιά 6 έως 11 ετών, με γαλλική υπηκοότητα

Η Ελλάδα είναι μία από τις 14 πιλοτικές χώρες που συμμετέχουν σε αυτό το πειραματικό πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει ένα έτος, τη σχολική χρονιά 2024-2025, με τη συμμετοχή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στην Αθήνα.

Σε ποιον απευθύνεται;

Το πρόγραμμα προσφέρεται, με περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων θέσεων ανά δομή, στα παιδιά:

  • Ηλικίας 6 έως 11 ετών,
  • Που έχουν γαλλική υπηκοότητα,
  • Που διαμένουν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Γάλλων που διαμένουν στο εξωτερικό,
    => Αν το παιδί σας δεν είναι ακόμη εγγεγραμμένο στο Μητρώο, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για την εγγραφή στο PELF. Η εγγραφή στο Μητρώο μπορεί να γίνει γρήγορα διαδικτυακά (περισσότερες πληροφορίες εδώ).
  • Που δεν φοιτούν σε γαλλικό εκπαιδευτικό ίδρυμα,
  • Που έχουν κάποιες γνώσεις γαλλικών.

Παρακαλούμε να δηλώσετε την αίτησή σας στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected], ώστε η εγγραφή στο PELF να επικυρωθεί.

Τι προσφέρει το PELF στην Ελλάδα;

Το PELF αποτελεί μία παροχή δωρεάν μαθημάτων γαλλικών, που προσφέρονται εκτός σχολικού πλαισίου, από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, σε παιδιά που έχουν ήδη κάποιες γνώσεις της γαλλικής γλώσσας :

  • Δομή μαθημάτων: τα μαθήματα πραγματοποιούνται διαδικτυακά, σε ομάδες με μέγιστο αριθμό 6 παιδιών, κατανεμημένα ανά ηλικιακή ομάδα,
  • Πρόγραμμα: οι 20 ώρες μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από τις 14 Οκτωβρίου 2024 έως τις 23 Ιουνίου 2025, με διάρκεια 40 λεπτά ανά εβδομάδα.

Πώς να εγγραφείτε;

Εάν το/τα παιδί/ά σας πληρούν τα κριτήρια, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την φόρμα εγγραφής εδώ. Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2024. Το PELF είναι διαθέσιμο μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων για τους δικαιούχους που πληρούν τα κριτήρια, οπότε σας συνιστούμε να εγγραφείτε άμεσα. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PELF και την οργάνωσή του, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Μετά το PELF;

Το PELF έχει σχεδιαστεί ως ένα πρώτο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος προς την εκμάθηση των γαλλικών. Τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν τα μαθήματα με δαπάνη των γονέων (το PELF είναι προς το παρόν μία δωρεάν πειραματικό πρόγραμμα, η οποία θα αξιολογηθεί πριν από οποιαδήποτε πιθανή επέκταση). Ακόμη καλύτερα, οι γονείς των μαθητών μπορούν να δημιουργήσουν έναν σύλλογο FLAM (Γαλλική Μητρική Γλώσσα), ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων (MEAE) και του Οργανισμού για τη Γαλλική Εκπαίδευση στο Εξωτερικό (AEFE). Το πρόγραμμα αυτό επιτρέπει τη διοργάνωση δραστηριοτήτων στα γαλλικά, με φυσική παρουσία, για παιδιά γαλλικής καταγωγής, αλλά και για γαλλόφωνα παιδιά.
Θέλετε το παιδί σας να διατηρήσει επαφή με τη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα; Έχετε γνωρίσει μέσω του PELF άλλες οικογένειες που μοιράζονται αυτή την επιθυμία; Σας προτείνουμε να δημιουργήσετε τοπικά έναν σύλλογο FLAM.

Τι είναι ένας σύλλογος FLAM; Πώς να δημιουργήσετε έναν σύλλογο FLAM;

Δύο προωθητικά βίντεο για τους γονείς: Βίντεο 1 και Βίντεο 2

Παράλληλα ή σε συνέχεια των μαθημάτων PELF, πολλές δωρεάν εκπαιδευτικές πηγές για παιδιά είναι διαθέσιμες για την εκμάθηση εις βάθος των γαλλικών: Το TV5 Monde Plus προσφέρει τηλεοπτικά προγράμματα για παιδιά (κινούμενα σχέδια, θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικό περιεχόμενο…) ώστε να μάθουν βλέποντας. Το RFI Le français facile προσφέρει παραμύθια και αινίγματα για να μάθουν ακούγοντας.

 

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης