• Πρόγραμμα μαθημάτων 2020
  • Η γλωσσική ποικιλότητα στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο
  • Νέο ραντεβού: Σάββατα Σινεμά

Πρόσκληση εθελοντών: 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας

mosaique_hibouΤο Φεστιβάλ των σινεφίλ! Αθήνα, 24.03-01.04.2020 

Αποστολή συμμετοχών έως 1 Μαρτίου 2020

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Γαλλική Πρεσβεία της Ελλάδας, προσκαλούν και πάλι, όσους αγαπούν το σινεμά και τη γαλλική γλώσσα να συμμετάσχουν ενεργά στη διοργάνωση, που θα γιορτάσει φέτος τα 21α γενέθλιά της.

Διαβάστε Περισσότερα

Η γλωσσική ποικιλότητα στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο

plurilinguismeΠροβληματισμοί και προοπτικές, Επιστημονικές ημερίδες για εκπαιδευτικούς 

24 & 25.02.2020 | Αθήνα (ΓΙΕ) και Θεσσαλονίκη (ΓΙΘ)

Πρόσκληση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της πρακτικής στην τάξη, προτείνει επιμορφώσεις σε θέματα διδακτικής.

Μέσα από την οπτική της πολυγλωσσίας και της πολυπολιτισμικότητας, η γαλλική γλώσσα, ως διεθνής γλώσσα που διδάσκεται στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αποσκοπεί να αποτελέσει μία γλώσσα-γέφυρα για την κατανόηση άλλων γλωσσών, ξεκινώντας από τις λατινογενείς γλώσσες, αλλά όχι μόνο.

Διαβάστε Περισσότερα

Ηλεκτρονικά Sessions: Nikko Patrelakis Dj set

Nikko_Patrelakis27.02.2020, 20h00 | Café, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Η γαλλική και η ελληνική ηλεκτρονική σκηνή σας δίνουν ραντεβού στο καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου. Τις τελευταίες Πέμπτες κάθε μήνα, Ιανουάριο με Απρίλη και Σεπτέμβρη με Νοέμβρη, ελάτε για ποτό στην οδό Σίνα σε ένα… ηλεκτρισμένο after work.

Διαβάστε Περισσότερα

Νέο ραντεβού: Σάββατα Σινεμά

 

SamedisCinemaΚάθε Σάββατο | Auditorium Theo Angelopoulos, IFG

Από τον Ιανουάριο του 2020, το Γαλλικό Ινστιτούτο σας προτείνει να ανακαλύψετε ξανά το γαλλικό και γαλλόφωνο σινεμά. Κάθε Σάββατο, τέσσερις προβολές θα γίνονται στο Auditorium Theo Angelopoulos για να μπορέσετε να δείτε για πρώτη φορά γαλλόφωνες ταινίες που δεν κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα, κλασικά έργα της 7ης τέχνης, ταινίες για παιδιά και εφήβους και αγαπημένες επιτυχίες, όλα στη μεγάλη οθόνη.

Διαβάστε Περισσότερα

«Επικίνδυνες σχέσεις», από τη θεατρική ομάδα blindspot

liaisons_dangereusesΑπό 27/1, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 21:00 | Hotel Ermou

Η διακεκριμένη ομάδα blindspot (Γιώτα Αργυροπούλου / Μιχάλης Κωνσταντάτος) διασκευάζει το γνωστό λογοτεχνικό έργο του Λακλό «Επικίνδυνες Σχέσεις» δημιουργώντας μία νέα θεατρική προσέγγιση στο πρωτότυπο μυθιστόρημα.

Διαβάστε Περισσότερα

" Η Μικρή μέσα στο Σκοτεινό Δάσος " του Philippe Minyana

La_petite_fille_dans_la_fort_profondeΑπό τις 20 Ιανουαρίου 2020 

Ομάδα Black Forest | Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων 

Το έργο του Γάλλου βραβευμένου συγγραφέα Philippe Minyana "Η Μικρή μέσα στο Σκοτεινό Δάσος", πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή του μύθου «Πρόκνη και Φιλομήλα» από τις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου. Ο Minyana δημιουργεί ένα σκληρό κείμενο, που κινείται μεταξύ αφήγησης και θεατρικής δράσης, πλάθοντας έναν κόσμο με υλικά την αλαζονεία, τη διαστροφή, τη χυδαιότητα και την εκδίκηση.

Διαβάστε Περισσότερα

Διεθνείς Ειδικευμένοι Κύκλοι Σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση (CISAP 2019)

enaΕθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (ΕΝΑ) – Παρίσι

Oι ειδικευμένοι κύκλοι σπουδών στη δημόσια διοίκηση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (ΕΝΑ), διάρκειας που κυμαίνεται από μερικές μέρες έως τέσσερις εβδομάδες, προσφέρουν μια εντατική επαγγελματική τελειοποίηση πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο θέμα. Γλώσσα εργασίας είναι τα γαλλικά και τα μαθήματα διεξάγονται στο Παρίσι. Κάθε χρόνο, ορισμένα σεμινάρια πραγματοποιούνται και στα αγγλικά.
Οι σύντομοι διεθνείς κύκλοι σπουδών (ex-CISAP) της ΕΝΑ εξελίσσονται κατά τη διάρκεια του 2019

Zip Boots Designer Shoes

Διαβάστε Περισσότερα