Οι Τεχνητές Νοημοσύνες και εμείς

intel_artifΚύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί»

07.06.2018, 19.00΄ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Για την 10η βραδιά του κύκλου «Η νεολαία που καινοτομεί», το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τις καινοτομίες στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, προκειμένου να διερευνήσουμε τη θέση της δίπλα στον Άνθρωπο και τις αλληλεπιδράσεις που μπορούμε να συνάψουμε μαζί τους. Για αυτόν τον σκοπό, οι πιο ταλαντούχες γαλλικές και ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν τα chatbots, τα τεχνητά όντα και άλλες έξυπνες μηχανές.

Από το 1950, οι άνθρωποι προσπαθούν να σχεδιάσουν συστήματα που μοντελοποιούν την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης νοημοσύνης. Στη διάρκεια μισού αιώνα, αυτό το νέο φαινόμενο, που ονομάζεται Τεχνητή Νοημοσύνη, έχει περάσει από το πειραματικό στάδιο στη συστηματική χρήση. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται πλέον ευρέως σε μια ποικιλία συσκευών και για μια πληθώρα εφαρμογών.

Η διείσδυση της Τεχνητής Νοημοσύνης συνεπάγεται αλλαγές στη ζωή μας. Πέρα από τις νέες χρήσεις, εισάγει ριζικά διαφορετικούς τρόπους ζωής καθώς καλούμαστε να αλληλεπιδρούμε διαφορετικά μεταξύ μας και μαζί με τις μηχανές.

Πώς θα είναι η ζωή του αύριο με τις Τεχνητές Νοημοσύνες;

Για να εξερευνήσουμε αυτόν τον νέο κόσμο, θα παρουσιάσουμε 6 νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει διαφορετικές μορφές Τεχνητής Νοημοσύνης που μεταβάλουν τη σχέση μας με τον κόσμο.

Η Marjolaine Grondin, ως σημαντικότερη εκπρόσωπος, θα παρουσιάσει το Jam, ένα έξυπνο chatbot, δηλαδή ένα κουτί διαλόγου με το οποίο μπορούμε να συζητήσουμε για θέματα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους όπως τη μουσική, τον αθλητισμό, τη μαγειρική, την πολιτική. Σχεδιασμένο ως ένας καθημερινός φίλος για εφήβους και ενήλικες, χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 400.000 άτομα. Αυτή η καινοτομία τράβηξε την προσοχή του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης και του Facebook, με το οποίο η νεοφυής επιχείρηση έχει συνάψει συνεργασία. Oι Botakis, Feel, AIVA, Domoscio και Innoetics εν συνεχεία μέσα απο την παρουσίασή τους θα μας κάνουν να ανακαλύψουμε τις καλύτερες εφευρέσεις που φέρνουν την επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη.