Ενέργημα, τυχαιότης και δίκαιο

Acte_hasard_et_droitΔιεθνής επιστημονική διημερίδα

24.11.2017, 19.00 ́| Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Η διημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διεπιστημονικού Φροντιστήριο της Eλληνικής Εταιρείας Δικαιοφιλοσοφικής και Δικαιοϊστορικής Ερεύνης 2017-2018.

«Το ενέργημα αποτελεί εκδήλωση ελευθερίας. Η τυχαιότης είτε ενδεχομενικότης, αντιθέτως, επενεργεί ως περιορισμός ή εμπόδιο στην υλοποίηση της ελευθερίας και εντεύθεν ως κίνδυνος της ειρημένης υλοποίησης. Υπό το πρίσμα δε αυτό το ενέργημα παρίσταται ως ρίσκο.

Αυτή η διαλεκτική σχέση ενεργήματος και τυχαιότητος εξετάζει από διάφορες σκοπιές, το Διεπιστημονικό Φρονιστήριο της Eλληνικής Εταιρείας Δικαιοφιλοσοφικής και Δικαιοϊστορικής Ερεύνης 2017-2018. Στο πλαίσιο αυτό, διεθνής επιστημονική διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου στο Ινστιτούτο Goethe και στις 24 Νοεμβρίου 2017 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με τη συμμετοχή Ελλήνων, Γάλλων, Γερμανών και Ιταλών φιλοσόφων και ιστορικών του δικαίου.

Από γαλλικής πλευράς, o Alexandre Zabalza, επίκουρος καθηγητής, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου ποινικών επιστημών και δικαιοσύνης και διευθυντής του Κέντρου φιλοσοφίας του δικαίου του Πανεπιστημίου του Bordeaux κλήθηκε για να κάνει μια διάλεξη με θέμα Πράξις, Xθών, Καιρός.»

Στράγγας Ιωάννης, πρόεδρος της Eλληνικής Εταιρείας Δικαιοφιλοσοφικής και Δικαιοϊστορικής Ερεύνης

Ελεύθερη είσοδος

Γλώσσες εργασίας: ελληνικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά