Κλιματικές μεταβολές, μεταβλητότητα και κλιματικοί κίνδυνοι

climate change32ο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Κλιματολογίας (AIC)

Κύκλος «Αειφόρος ανάπτυξη» | Κλιματική αλλαγή: Κίνδυνοι και διαχείριση Καταστροφών

29 - 31.05.2019 | Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Η Διεθνής Ένωση Κλιματολογίας στοχεύει στην ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ κλιματολόγων, προωθώντας την ενημέρωση σχετικά με κλιματολογικές μελέτες, επιστημονικές δραστηριότητες κοινές στα μέλη της, συναντήσεις, συνέδρια και δημοσιεύσεις επιστημονικών έργων.

Διαβάστε Περισσότερα

Διάλεξη του Joël Guiot

joel guiotΕίναι απαραίτητο και δυνατό να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη σε +1,5°C, όπως προβλέπεται στην Συμφωνία του Παρισιού; Η περίπτωση της περιοχής της Μεσογείου.

Κύκλος «Αειφόρος ανάπτυξη» | Κλιματική αλλαγή: Κίνδυνοι και διαχείριση Καταστροφών

28.05.2019, 18.30' | Auditorium IFG

Ο Joël Guiot είναι ειδικός στην κλιματική αλλαγή σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ο κύριος στόχος της έρευνάς του είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο το παρελθόν για να κατανοήσουμε καλύτερα το μέλλον.

Διαβάστε Περισσότερα

Προβολή της ταινίας: Έχουμε 20 χρόνια για να αλλάξουμε τον κόσμο, της Hélène Médigue

20 ansΚύκλος «Αειφόρος ανάπτυξη»

22.11.2018, 19.30' | Auditorium IFG

Είναι γεγονός: το 60% των εδαφών είναι νεκρά, το σημερινό σύστημα έχει φθάσει στο τέλος του, ενώ η αγροοικολογία μπορεί να θρέψει τον πλανήτη.
Γυναίκες και άνδρες ανταποκρίνονται στην πρόκληση και αποδεικνύουν ότι μπορούμε να παράγουμε τρόφιμα χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά.
Χάρη στη μεταδοτική τους ενέργεια που πάει κόντρα στο κατεστημένο, ένας άλλος κόσμος είναι δυνατός!

Διαβάστε Περισσότερα

Διάλεξη του Gilles Trystram | Σε αναζήτηση άλλων τρόπων διατροφής και παραγωγής τροφίμων

G TrystamΠώς μπορεί η καινοτομία να φέρει την επανάσταση στα βιώσιμα συστήματα τροφίμων του αύριο;

Κύκλος «Αειφόρος ανάπτυξη»

30.10.2018, 19.30' | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG | ΒΙΝΤΕΟ (με παράλληλη διερμηνεία) στα ελληνικά

Τι φαγητά θα βάζουμε άραγε αύριο στο πιάτο μας; Πώς μπορούμε να θρέψουμε με υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο τους 9 δισεκατ. ανθρώπους που υπολογίζεται ότι θα κατοικούν στον πλανήτη μας μέχρι το 2050; Εταιρείες και εργαστήρια έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα καινοτομίας, καθώς τα αποθέματα του πλανήτη μας έχουν ήδη εξαντληθεί από τις εντατικές καλλιέργειες και την υπερκατανάλωση κρέατος. Πρόκειται για μια πραγματική πρόκληση!

Προκειμένου να δοθούν μερικές απαντήσεις σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλεί τον γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου AgroParisTech, Gilles Trystram να δώσει μια διάλεξη επί του θέματος αυτού.

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2