Εορτασμός των 30 χρόνων της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του παιδιού

29 & 30.11.2019

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η παιδαγωγική ομάδα για την προώθηση της παιδαγωγικής Freinet στην Ελλάδα Το Σκασιαρχείο, διοργανώνουν σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α', Β', Γ', Δ' Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, δύο ημέρες συναντήσεων για τον εορτασμό των 30 χρόνων της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού.

Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του παιδιού υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του οργανισμού ηνωμένων Εθνών στις 20.11.1989 και νομιμοποίησε το δικαίωμα της δημοκρατικής συμμετοχής των παιδιών.

Διαβάστε Περισσότερα

Συνεργατικοτήτα στο σχολείο... Γιατί και πώς

freinet_1_thumbnailΚύκλος «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο»

Σταυροδρόμια και ανταλλαγή εμπειρίας στην παιδαγωγική Freinet ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα

31.10 & 01.11.2019 | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η παιδαγωγική ομάδα για την προώθηση της παιδαγωγικής Freinet στην Ελλάδα Το Σκασιαρχείο διοργανώνουν δύο ημέρες συναντήσεων γύρω από τη θεματική της συνεργατικότητας στο σχολείο.

Με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α', Β', Γ', Δ' Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά

Διαβάστε Περισσότερα

Μια «ξεχωριστή» μέρα αφιερωμένη στο σχολείο της συμπερίληψης

inclusion_scolaireΚύκλος «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο»

20 & 21.03.2019 | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

20.03.2019

Η μοναδικότητα κάθε παιδιού, που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε «ξεχωριστό» σε μία τάξη ενός μη ειδικού σχολείου, ανοίγει το πεδίο του διαλόγου γύρω από τα ερωτήματα της συμβίωσης, των ανησυχιών και των αναπαραστάσεων που αυτή προϋποθέτει... Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας της Γαλλοφωνίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Στροφή στο σχολείο της συμπερίληψης: από την ευαισθητοποίηση στην εφαρμογή!

gdiff_e_inclusive_thumbΚύκλος «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο» | ΒΙΝΤΕΟ

Η συνάντηση αυτή διοργανώνεται σε συνεργασία με το πρόγραμμα Erasmus + KA2 Στροφή στο σχολείο της συμπερίληψης που συντονίζει ο Σύλλογος Ενηλίκων και Νέων Ατόμων με Αναπηρία του Lot (Γαλλία). Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Στροφή» περιλαμβάνει 10 εταίρους σε 7 ευρωπαϊκές χώρες.

03.12.2018, 18.00΄| Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

Το σχολείο της συμπερίληψης, μια πρόκληση για τις σύγχρονες κοινωνίες

Ο σύλλογος APAJH, το φεστιβάλ κινηματογράφου The Extraordinary Film Festival, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, ειδικοί παιδαγωγοί σε διάλογο.

Διαβάστε Περισσότερα