1η Ημερίδα Κοινού Ελληνογαλλικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος

AFFICHE ASSOCIATION MASTER FRANCO ELE thumbnail«Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών στην Ευρώπη: εκπαίδευση στη γλωσσική και πολιτισμική διαφορετικότητα των σχολικών πληθυσμών»

12.04.2019 | Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας
Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών - Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Ημερίδα ενημέρωσης του Κοινού Ελληνογαλλικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος (Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΕΚΠΑ – Πανεπιστήμιο Angers) που διευθύνουν οι καθηγητές Μαρία-Χριστίνα Αναστασιάδη (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Emmanuel Vernadakis (Πανεπιστήμιο Angers).

Διαβάστε Περισσότερα

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ SAFE WATER SPORTS / ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

safe_waters_sportsΤο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΓΙΕ) / Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και ο ελληνικός Οργανισμός Safe Water Sports (SWS) υπέγραψαν την 4η Φεβρουαρίου 2019 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, παρουσία της Προξένου της Γαλλίας στην Ελλάδα, κυρίας Céline Pendariès, Συμφωνία συνεργασίας για την υλοποίηση από κοινού προγραμμάτων και δράσεων ευαισθητοποίησης στην ασφαλή διεξαγωγή θαλάσσιων αθλημάτων και δραστηριοτήτων με αποδέκτες το Ελληνικό κοινό που διδάσκεται τη γαλλική γλώσσα ή Γαλλόφωνους, τουρίστες ή ομογενείς, που διαμένουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα

Συναυλία αφιέρωμα στον Charles Αznavour «Merci Aznavour!»

aznavour.19.02.2019, 20.00΄| Auditorium Theo Angelopoulos - IFG | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλεί τον μουσικό Saro Zaven Demirdjian για ένα αφιέρωμα στον «Γάλλο Σινάτρα», που χάθηκε πρόσφατα. Με την συμμετοχή μαθητών ελληνικών σχολείων, η νεολαία θα κλείσει συμβολικά το μάτι στον Γαλλοαρμένιο καλλιτέχνη, δημιουργό 1200 περίπου τραγουδιών που κέρδισε την αγάπη του κοινού παγκοσμίως.

Διαβάστε Περισσότερα

Café Pédagogique

cafe_pedagogique«Ενδυναμώνοντας την τάξη» για την καλύτερη κατανόηση των αναγκών των μαθητών του σήμερα

02.03.2019, 10.00΄-16.00΄ | IFG

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με τις εκδόσεις CLE International, προσκαλεί τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας σε μία σημαντική στιγμή παιδαγωγικού προβληματισμού με θέμα την καινοτομία στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα μαγεμένα πρωϊνά του Γαλλικού Ινστιτούτου: Ένα καταγάλανο πρωϊνό

cinema_francophone_ursΣχολική Γαλλοφωνία | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

13.02.2019, 11.00΄ | Auditorium Theo Angelopoulos, IFG

Ρεσιτάλ ανάγνωσης κειμένων γαλλόφωνων και Ελλήνων ποιητών που εξυμνούν το γαλάζιο: γαλάζιο του ουρανού, γαλάζιο της θάλασσας και των ωκεανών…

Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες:
Éric Cénat, σκηνοθέτης, ηθοποιός και διευθυντής της θεατρικής ομάδας «Théâtre de l’Imprévu»
Σοφία Αλεξάνδρου, πιανίστρια/συνθέτρια, Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών 2017, Βραβείο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής 2018

Διαβάστε Περισσότερα