Πρόγραμμα νέας σχολικής χρονιάς 2018: εκδηλώσεις για μαθητές τον Οκτώβριο 2018 στο ΓΙΕ

MatineesΑγαπητοί εκπαιδευτικοί γαλλικής γλώσσας,

Για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει, υπό τον τίτλο «Τα μαγεμένα πρωινά του Γαλλικού Ινστιτούτου», εκδηλώσεις αφιερωμένες στους εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας και στις τάξεις μαθητών τους!
Οι εγγραφές ξεκίνησαν ήδη! Οι θέσεις είναι περιορισμένες βάση χωρητικότητας του Auditorium Theo Angelopoulos. Κάντε άμεσα εγγραφή της τάξης σας!
Επικοινωνία: sce@ifa.gr

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Η ομάδα του Τμήματος εκπαιδευτικής συνεργασίας

Διαβάστε Περισσότερα

Γαλλική ως ξένη γλώσσα : διαλέξεις του Jacques Pécheur

J_PECHEURΔύο διαλέξεις στο πλαίσιο του 14ου Ετήσιου επιμορφωτικού σεμιναρίου καθηγητών γαλλικής γλώσσας, ανοικτές στο γαλλόφωνο κοινό.

04.09.2018 – 17.30 (1h30) | Auditorium IFG

«Ψηφιακό περιβάλλον: από τις κοινωνικές πρακτικές στις πρακτικές στη σχολική τάξη»

Αναμφίβολα, το Διαδίκτυο άλλαξε τις ζωές μας. Ποιος είναι ο αντίκτυπος αυτής της σημαντικής μεταβολής στις διαδικασίες μάθησης;

Διαβάστε Περισσότερα

Ελληνογαλλική εκπαιδευτική συνεργασία: Αθήνα-Παρίσι «Δύο χρόνια σχολικών διαδρομών…»

22_05_1822.05.2018 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Με αφορμή τα δύο χρόνια από την υπογραφή της ελληνογαλλικής Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και της Ακαδημίας των Παρισίων, εκπαιδευτικοί και μαθητές των επτά σχολικών μονάδων που υπέγραψαν αντίστοιχες συμβάσεις συνεργασίας (Ράλλεια Δημοτικά Σχολεία Πειραιά, 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού, Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων, Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, Μουσικό Λύκειο Παλλήνης, 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών, ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων - 1ο Ε.Κ. Γ΄ Αθήνας), παρουσίασαν τις δράσεις που υλοποίησαν με τα συνεργαζόμενα γαλλικά σχολεία, κατά τα σχολικά έτη 2016-2017 και 2017-2018.

Διαβάστε Περισσότερα

4ος Μαθητικός διαγωνισμός φωτογραφίας : «Τέχνη και διαπολιτισμικότητα»

ExpoPhotos04-16.05.2018 | Καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας μέσω της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει για τέταρτη χρονιά μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Τέχνη και διαπολιτισμικότητα».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας.

Διαβάστε Περισσότερα

Μαραθώνιοι ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία 2018

Marathons2018Στις 17 Μαρτίου 2018 στις 11.00 πμ | Σε όλη την Ελλάδα …

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, οι γαλλόφωνοι της Ελλάδας διοργανώνουν και φέτος με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας τους «Μαραθώνιους ανάγνωσης για την Γαλλοφωνία», στις 17 Μαρτίου 2018, σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδας.

Μία «αλυσίδα» εκδηλώσεων ανάγνωσης έργων γαλλόφωνων συγγραφέων ή μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων στα Γαλλικά, θα καλύψει, στο μέτρο του δυνατού, το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Περισσότερες πληροφορίες: marathons2018.blogspot.gr