Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Πολιτισμών

bon_eteΈχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ένα νέο σταθερό ραντεβού μας με το κοινό, το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Πολιτισμών. Το φεστιβάλ που θα διαρκέσει μια εβδομάδα, από 23 ως 28 Σεπτεμβρίου 2019 και διοργανώνεται με τη συνδρομή του δικτύου ευρωπαϊκών πολιτιστκών οργανισμών EUNIC.

Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Πολιτισμών, περίπου 20 ινστιτούτα, πολιτιστικά κέντρα και ευρωπαϊκές πρεσβείες οργανώνουν ποίκιλες εκδηλώσεις στην Αθήνα, με σκοπό να προβληθεί η πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης.

Το πλούσιο πρόγραμμα, ανοιχτό σε όλους, θα προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό συνέδρια, προβολές, συναυλίες, εργαστήρια επί 7 μέρες.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου θα συγκεντρωθούν όλοι οι συμμετέχοντες σε μια μεγάλη γιορτή γύρω από την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων όπου ένα μοναδικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα θα εκπέμπει ζωντανά.

Η Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Πολιτισμών διοργανώνεται από το δίκτυο EUNIC στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net.

δελτιο τυπου