Μια καρδιά το χειμώνα - του Claude Sautet (1992)

cineclubΚύκλος «Ciné-club»

Οι προβολές του κύκλου "Ciné-club" ολοκληρώνονται για το 2017 με την πολυβραβρευμένη ταινία του Claude Sautet, " Μια καρδιά το χειμώνα".

Την ταινία που θα προβληθεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 19.30 , θα παρουσιάσει ο Πάνος Γκένας, δημοσιογράφος περιοδικού "ΣΙΝΕΜΑ"

δελτιο τυπου

Μια καρδιά το χειμώνα - του Claude Sautet (1992)

cineclub

Οι προβολές του κύκλου "Ciné-club" ολοκληρώνονται για το 2017 με την πολυβραβρευμένη ταινία του Claude Sautet, " Μια καρδιά το χειμώνα".

Την ταινία που θα προβληθεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 19.30 , θα παρουσιάσει ο Πάνος Γκένας, δημοσιογράφος περιοδικού "ΣΙΝΕΜΑ".

δελτιο τυπου

Η Comédie-Française στην οθόνη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

comedie_fraΣυνεχίζουμε τις αποκλειστικές προβολές έργων της Comédie-Française, στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου, την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, στις 20.00, με το έργο του Μολιέρου, "Ο Μισάνθρωπος" σε σκηνοθεσία του Clément Hervieu-Léger.

Το έργο προβάλλεται στα γαλλικά υποτιτλισμένο στα αγγλικά και στα ελληνικά. Εισιτήρια: 8 ευρώ (μειωμένο για φοιτητές, ανέργους και κατόχους της κάρτας CLUB IFG: 4 ευρώ)

δελτιο τυπου

Ο Πικάσο, δραματουργός και ποιητής

PicassoΚύκλος «Λέξεις επί σκηνής»

05.12.2017, 19.00 ́ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Ο κύκλος "Λέξεις επί σκηνής"  συνεχίζεται με μια βραδιά αφιερωμένη στον ιδιαίτερο σύνδεσμο του Πάμπλο Πικάσο με τους ποιητές του καιρού του την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, στις 19.00 ́, στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου.

δελτιο τυπου

Διάλεξη του Jean-Pierre Sauvage

J P SauvageΗ διάλεξη του Jean-Pierre Sauvage, Νόμπελ Χημείας 2016, αργυρό μετάλλιο CNRS 1988, με τίτλο "Από τη χημική τοπολογία στις μοριακές μηχανές" θα λάβει χώρα την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, στις 19.00, στο Megaron Plus.

Ο Jean-Pierre Sauvage είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και ομότιμος διευθυντής έρευνας στο Ινστιτούτο Υπερ-μοριακής Επιστήμης και Μηχανικής. Το 2016 απέσπασε μαζί με τους Fraser Stoddart και Bernard Feringa το Νόμπελ Χημείας. Οι προωτοποριακές έρευνες των τριών σπουδαίων πρωτοπόρων στον τομέα των μοριακών μηχανών άνοιξαν νέους δρόμους στον τομέα της νανοτεχνολογίας, δημιουργώντας νανομηχανές ικανές να αναπαράγουν τις κινήσεις των έμβιων όντων.

 Η διάλεξη εντάσσεται στον κύκλο "CNRS, Ξεπερνώντας τα σύνορα της γνώσης" που διοργανώνεται από το CNRS (Eθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας), το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Megaron Plus.

δελτιο τυπου