Διάλεξη του Luc Boltanski

BOLTANSKIΟ επόμενος προσκεκλημένος του κύκλου διαλέξεων "Σύγχρονη Σκέψη"  με θέμα : Πώς μπορεί η Ιστορία να φωτίσει το μέλλον;", είναι ο παγκοσμίου φήμης Γάλλος κοινωνιολόγος Luc Boltanski, που θα δώσει μια διάλεξη, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στις 19.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με θέμα "Εμπορευματοποίηση του παρελθόντος και οικονομία του πλουτισμού".

Ο Luc Boltanski (Λικ Μπολτάνσκι) που  διερευνά, εδώ και τριάντα χρόνια, τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς της νεωτερικότητας, αναδεικνύει μια ιστορική αλλαγή που παρατηρείται το τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα στη δυτική Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γαλλία, μια αλλαγή που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται ο πλούτος.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη στο κοινό και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους φοιτητές.

δελτιο τυπου

Ανακύκλωση, ο τρόπος ζωής του αύριο

recyclageΟι συναντήσεις του κύκλου " Η νεολαία που καινοτομεί" συνεχίζονται και το φθινόπωρο με την εκδήλωση "Ανακύκλωση, τρόπος ζωής του αύριο", στις 27 Σεπτεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Ελληνικές και γαλλικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) θα παρουσιάσουν στο κοινό καινοτόμες ιδέες ανακύκλωσης των απποριμάτων, της αξιοποίησης και της χρησιμότητάς τους .

Παράλληλα με την εκδήλωση αυτή πραγματοποιούνται δύο αποστολές καθαρισμού απορριμάτων κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

δελτιο τυπου

 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2018

JEDL2018Στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων
Πολλές γλώσσες – Μια γιορτή

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, 10:00 – 15:00 | Ωδείον Αθηνών
Περιστύλιο και Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής
Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β ́ 17-19

δελτιο τυπου

5ος ευρωπαϊκός λογοτεχνικός περίπατος

romillyΓια 5η χρονιά οι Ευρωπαίοι λογοτέχνες δίνουν ραντεβού στο κοινό, αυτή τη φορά στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας στο ΚΠΙΣΝ, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί ως τις 4 το μεσημέρι.

Το δίκτυο EUNIC (European Union National Institutes for Culture/ Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) προσκαλεί και πάλι τους φίλους των βιβλίων να συναντήσουν σημαντικούς λογοτέχνες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, σε μια γιορτή της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και της διαφορετικότητας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" του Δήμου Αθηναίων.

Παρουσιάζει και συντονίζει ο Άλεξ Κάβδας, ιδρυτής του lifeofculture.com

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη µετάφραση

δελτιο τυπου