Βραδιά έναρξης του προγράμματος « Η γενιά του 2004 στην ελλάδα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού»

JEolympique thumbnailΗ Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, σας ενημερώνουν σχετικά με την βραδιά έναρξης του προγράμματος «Η γενιά του 2004 στην Ελλάδα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024» που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου 2019, στις 20.00 στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, οδός Σίνα 31.

δελτιο τυπου

 

Νύχτα ιδεών: Νύχτα της ευτυχίας

Για έκτη χρονιά ανανεώνουμε το πολυαναμενόμενο πλέον ραντεβού μας με το κοινό για τη Νύχτα Ιδεών με θέμα φέτος την Ευτυχία, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα και με την υποστήριξη του Institut français του Παρισιού και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 στο Γαλλικό Ινστιτούτο - Σίνα 31. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στο www.ifg.gr

δελτιο τυπου

Διάλεξη του Patrick Boucheron

boucheronΤο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και ανανεώνουν τη δημιουργική συνεργασία τους με το Collège de France, ένα γαλλικό δημόσιο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης υψηλού επιστημονικού κύρους παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 7 το βράδυ, το Megaron Plus υποδέχεται στο βήμα του ένα εξέχον μέλος της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας, τον Patrick Boucheron [Πατρίκ Μπουσερόν], καθηγητή Μεσαιωνικής Ιστορίας στο Collège de France, κάτοχο της έδρας «Ιστορία των εξουσιών στη δυτική Ευρώπη, 13ος-16ος αιώνας».

δελτιο τυπου

ZOOM IN!

zoom in thumbnailΤο Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν και το EDN (Δίκτυο Ευρωπαϊκών Κέντρων Χορού) προσκαλούν καλλιτέχνες του χορού και άλλων παραστατικών τεχνών, τεχνίτες και παιδαγωγούς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να συμμετάσχουν στο διήμερο εργαστήριο «ΖΟΟΜ ΙΝ!» με θέμα τη σχέση του χορού με τη χειροτεχνία και τις πλαστικές τέχνες.

δελτιο τυπου

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Το παραφορτωμένο μου μυαλό»

hyperconnectes thumbnailΣτο πλαίσιο του κύκλου "Η νεολαία που καινοτομεί" , προβάλλεται το ντοκιμαντέρ της Laurence Serfaty "Το παραφορτωμένο μου μυαλό" , την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, στις 19.00, στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό και η ταινία έχει ελληνικούς υπότιτλους.

δελτιο τυπου