Διάλεξη του Lucas Chancel

chancelΟ κύκλος "Σύγχρονη Σκέψη" συνεχίζεται και το 2019 με θέμα τις προκλήσεις της ισότητας.

Πρώτος καλεσμένος είναι ο Lucas Chancel, οικονομολόγος που διευθύνει μαζί με τον παγκοσμίως γνωστό Thomas Piketty το Εργαστήριο για τις Παγκόσμιες Ανισότητες και το WID world (World Inequality Database).

O Lucas Chancel θα δώσει μια διάλεξη στις 22 Ιανουαρίου 2019 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με θέμα "Παγκόσμιες ανισότητες: που βρισκόμαστε σήμερα;" .

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στην εκδήλωση και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στους φοιτητές.

δελτιο τυπου

Φιντέλιο, η οδύσσεια της Αλίκης της Lucie Borleteau

fidelioΟ κύκλος "Ciné-club"συνεχίζεται και το 2019, και με αφορμή τα 20 χρόνια του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, προγραμματίζει προβολές ταινιών που περιλαμβάνονταν στον προγραμματισμό του.

Η πρώτη ταινία είναι το Φιντέλιο – Η Οδύσσεια της Αλίκης της Lucie Borleteau και θα προβληθεί την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, στις 19.30, στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Την ταινία θα παρουσιάσει η Βαρβάρα Σαββίδη, ραδιοφωνική παραγωγός Pepper 96.6, αρχισυντάκτρια www.monopoli.gr

δελτιο τυπου

Kυκλική Oικονομία: ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων & μοντέλα μετάβασης

circ_poster.Οι συναντήσεις του κύκλου " Η νεολαία που καινοτομεί" ολοκληρώνονται για το 2018 με την εκδήλωση " Κυκλική οικονομία: ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων & μοντέλα μετάβασης" στις 13 Δεκεμβρίου 2018 στο LUDD, (Τσοτυλίου 3, Αθήνα)

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι να διευκολύνει την ανταλλαγή ιδεών και να ενθαρρύνει τη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς κοντινό μέλλον. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα γίνει παρουσίαση εγχειρημάτων κυκλικής οικονομίας από νεοφυείς επιχειρήσεις και παρουσίαση από εκπροσώπους οργανισμών και ινστιτούτων χάραξης πολιτικής και διαχείρισης στρατηγικών προγραμμάτων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

δελτιο τυπου

 

Η Κλεό από τις 5 έως τις 7 της Agnès Varda

cleo-5a7O κύκλος "Ciné-club" ολοκληρώνει τις προβολές του για το 2018, με την ταινία της Agnès Varda "Η Κλεό από τις 5 ως τις 7" (Cléo de 5 à 7), την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 19.30.

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στις προβολές του ciné-club είναι ελεύθερη και οι ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους.

δελτιο τυπου

Μια πρόσκληση σε ταξίδι: συνάντηση με τον Patrick Deville γύρω από το μυθιστόρημά του «Χολέρα και πανούκλα»

loin_ailleurs_DEVILLEΥποδεχόμαστε με χαρά την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 19.00, στην Βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου, τον Γάλλο συγγραφέα Patrick Deville που μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι γύρω από το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημά του "Χολέρα και πανούκλα".

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στον κύκλο του Γαλλικού Ινστιτούτου "Η γαλλική λογοτεχνία πέρα μακριά" .

Την εκδήλωση που θα συντονίσει ο Μανώλης Πιμπλής, με τη συμμετοχή της μεταφράστριας Άννυς Σπυράκου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων»
Σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο και τις Εκδόσεις Τόπος

δελτιο τυπου