Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, εορτασμός των 111 χρόνων

expo_111Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στα πλαίσια του εορτασμού των 111 χρόνων από την ίδρυσή του, ανέλαβε και παρουσιάζει:

1) την ψηφιοποίηση ενός μεγάλου μέρους των ηχητικών του αρχείων διαλέξεων και συναντήσεων και την ανάρτησή τους στο www.ifg.gr, ώστε να γίνουν πλέον προσβάσιμα στο ευρύ κοινό. Οι αναρτήσεις θα γίνονται σύμφωνα με την επιλεγμένη μηνιαία θεματική και θα συνεχιστούν και μετά τον Ιούλιο 2018.

2) μια σειρά εκθέσεων από αφίσες σημαντικών εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες τους να τις ανακαλύψουν ή και να ξαναθυμηθούν τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας του.

δελτιο τυπου

Η Comédie-Française στη μεγάλη οθόνη: Το πάθημα του δανδή του Marivaux

petit maitre Η τρίτη, για το 2018, προβολή μαγνητοσκοπημένης παράστασης της Comédie-Française στη μεγάλη οθόνη του auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου, θα γίνει την 1η Ιουνίου 2018, στις 20.00 με το διαχρονικό έργο του Μαριβώ "O μικρός δανδής" σε σκηνοθεσία του Clément Hervieu-Léger.

To έργο θα προβληθεί στα γαλλικά, υποτιτλισμένο στα ελληνικά. Εισιτήρια: 8 ευρώ (μειωμένο για φοιτητές, ανέργους και κατόχους της κάρτας CLUB IFG: 4 ευρώ)

δελτιο τυπου

Διάλεξη του Serge Gruzinski

GruzinskiΟ επόμενος προσκεκλημένος του κύκλου διαλέξεων "Σύγχρονη Σκέψη"  με θέμα : Πώς μπορεί η Ιστορία να φωτίσει το μέλλον;" θα είναι ο διακεκριμένος Γάλλος ιστορικός Serge Gruzinski πρωτοπόρος της παγκόσμιας και διακρατικής ιστορίας. Ο πολυβραβευμένος καθηγητής ερευνών του CNRS θα δώσει μια διάλεξη,την Πέμπτη 31 Μαίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με θέμα "Ο Πλούταρχος στο Μεξικό: πως δημιουργείται μια ευρωπαϊκή μνήμη και συγγράφεται μια παγκόσμια ιστορία στον 21ο αιώνα".

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη στο κοινό και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους φοιτητές.

δελτιο τυπου