Κύκλος «Ciné-club» | Celui qui doit mourir - του Jules Dassin

cineclub

21.02.2017, 19.30΄ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Τον Φεβρουάριο, το αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη θα δώσει την ευκαιρία στο κοινόνα γνωρίσει ή να ξαναδεί το μυθιστόρημα του μεγάλου συγγραφέα Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, έτσι όπως μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Jules Dassin με τίτλο Celui qui doit mourir.
Παρουσιάζει ο Stéphane Sawas, τακτικός καθηγητής στην Ιnalco, μεταφραστής.

δελτιο τυπου

Κύκλος "Ο λόγος στους δημιουργούς" - πρώτο πλατό media

PLATEAUΣτο πλαίσιο του κύκλου "Ο λόγος στους δημιουργούς", έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε το πρώτο επεισόδιο του διαδραστικού πλατό media, στις 20 Φεβρουαρίου, στις 19.30, στο καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου.
Σε σκηνογραφία του Vincent Cavaroc, ο χώρος του καφέ θα διαμορφωθεί σε ένα τηλεοπτικό πλατό, όπου επιχειρηματίες, ερευνητές, καλλιτέχνες θα συναντηθούν για να συζητήσουν γύρω απο την προβληματική της δημιουργικής πόλης και να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα έργα τους.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε live streaming. Έτσι το κοινό θα μπορεί και εξ αποστάσεως μέσω του #IFGLIVE να συμμετέχει σε πραγματικό χρόνο, με τις ερωτήσεις και τη γνώμη του.

δελτιο τυπου

Ο Νίκος Καζάντζακης και η ποίηση

kazantzakisΗ Οδύσσεια ή η πορεία ενος ελεύθερου ανθρώπου

Κύκλος « Λέξεις επί Σκηνής »

17.02.2017, 19.00΄ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Η δεύτερη εκδήλωση για το 2017, του κύκλου "Λέξεις επί σκηνής. Μια λογοτεχνική στιγμή στην σκηνή" θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου, στις 19.00΄ και είναι αφιερωμένη στο Νίκο Kαζαντάκη, με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατό του.

Η παρουσίαση της βραδιάς που έχει τίτλο "Ο Νίκος Καζαντζάκης και η ποίηση. Η Οδύσσεια ή η πορεία ενός ελεύθερου ανθρώπου" , θα γίνει από τον Γεώργιο Στασινάκη, Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

Ανάγνωση αποσπασμάτων του μεγάλου επικού ποιήματος των 33.333 στοίχων, από τους ηθοποιούς Anne-Lise Fritsch και Θανάση Λέκκα, με την μουσική συμμέτοχη του Artefacts Ensemble και του κρητικού τραγουδιστή, Χαΐνη Δ. Αποστολάκη.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, των εκδόσεων Καζαντζάκη, του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη και του Athens Culture Net του δήμου της Αθήνας. 

δελτιο τυπου