Προβολή του ντοκιμαντέρ «Το παραφορτωμένο μου μυαλό»

hyperconnectes thumbnailΣτο πλαίσιο του κύκλου "Η νεολαία που καινοτομεί" , προβάλλεται το ντοκιμαντέρ της Laurence Serfaty "Το παραφορτωμένο μου μυαλό" , την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, στις 19.00, στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό και η ταινία έχει ελληνικούς υπότιτλους.

δελτιο τυπου 

«Λέξεις στον αέρα»: βραδιά Σλαμ «ποίησης επί σκηνής»

slamΣτο πλαίσιο της Γιορτής της Γαλλοφωνίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει ένα μοναδικό γεγονός στην Ελλάδα: μια μεγάλη βραδιά Σλαμ "ποίησης επί σκηνής", την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στις 20.00.

Σε αυτή τη βραδιά που θα συντονίσει ο Γάλλος σλάμερ Pilote le Hot, εμπνευστής του Τουρνουά Σλαμ του Παρισιού, θα αναδειχθεί ένας ποιητής φιναλίστ που θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Τουρνουά Σλαμ "Ποίησης επί σκηνής" 2019 στο Παρίσι, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

δελτιο τυπου

Lady Chatterley της Pascale Ferran (2006), 168’

Η τρίτη ταινία tου κύκλου "Ciné-club" που για το 2019 είναι αφιερωμένο στα 20 χρόνια του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, είναι η"Lady Chatterley" της Pascale Ferran.

Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, στις 19.30, στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στις προβολές του ciné-club είναι ελεύθερη, και οι ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους.

δελτιο τυπου

Side by side - Στρογγυλή τράπεζα και συναυλία

MOUSIKOLOGIA thumbnailΤο Side by side είναι ένα νέο διαγενεακό πρόγραμμα του Goethe-Institut και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, που στοχεύει να φέρει νέους καλλιτέχνες στο πλευρό καταξιωμένων επαγγελματιών.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 θα λάβει χώρα το πρώτο μέρος αυτού του προγράμματος:
-2η Μουσικολογική ημερίδα της ερευνητικής ομάδας RelMus/FG με τον François-Bernard Mâche, με θέμα "Οι μουσικές σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας από το 1980 ως το 2010" , στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος
- Στρογγυλή τράπεζα "Οι ανώτερες μουσικές σπουδές στη Γαλλία και τη Γερμανία" και στη συνέχεια συναυλία, στο Ωδείο Αθηνών - Αίθουσα 'Αρης Γαρουφαλής.

Το πρόγραμμα Side by side θα συνεχιστεί το φθινόπωρο του 2019 με αφιέρωμα σε Γερμανό συνθέτη. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλο-Γερμανικού Πολιτιστικού Ταμείου. Σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό

δελτιο τυπου

«Αξέχαστη Μελίνα, 25 χρόνια ήδη...»

MELINA-TINA-SARZEAUΟι εκδηλώσεις της Γιορτής της Γαλλοφωνίας που το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει κάθε χρόνο τον Μάρτιο, ξεκινούν με την συναυλία "Αξέχαστη Μελίνα, 25 χρόνια ήδη..." την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 στις 20.00 στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Η Τίνα Αλεξοπούλου και οι μουσικοί της παρουσιάζουν ένα δίγλωσσο αφιέρωμα που αφηγείται την καλλιτεχνική πορεία της Μελίνας Μερκούρη καθώς και το έργο της ως Υπουργός Πολιτισμού.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

δελτιο τυπου