Η Comédie-Française στη μεγάλη οθόνη: Το πάθημα του δανδή του Marivaux

petit maitre Η τρίτη, για το 2018, προβολή μαγνητοσκοπημένης παράστασης της Comédie-Française στη μεγάλη οθόνη του auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου, θα γίνει την 1η Ιουνίου 2018, στις 20.00 με το διαχρονικό έργο του Μαριβώ "O μικρός δανδής" σε σκηνοθεσία του Clément Hervieu-Léger.

To έργο θα προβληθεί στα γαλλικά, υποτιτλισμένο στα ελληνικά. Εισιτήρια: 8 ευρώ (μειωμένο για φοιτητές, ανέργους και κατόχους της κάρτας CLUB IFG: 4 ευρώ)

δελτιο τυπου

Διάλεξη του Serge Gruzinski

GruzinskiΟ επόμενος προσκεκλημένος του κύκλου διαλέξεων "Σύγχρονη Σκέψη"  με θέμα : Πώς μπορεί η Ιστορία να φωτίσει το μέλλον;" θα είναι ο διακεκριμένος Γάλλος ιστορικός Serge Gruzinski πρωτοπόρος της παγκόσμιας και διακρατικής ιστορίας. Ο πολυβραβευμένος καθηγητής ερευνών του CNRS θα δώσει μια διάλεξη,την Πέμπτη 31 Μαίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με θέμα "Ο Πλούταρχος στο Μεξικό: πως δημιουργείται μια ευρωπαϊκή μνήμη και συγγράφεται μια παγκόσμια ιστορία στον 21ο αιώνα".

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη στο κοινό και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους φοιτητές.

δελτιο τυπου

Από την οθωμανική Ευρώπη στα βαλκανικά έθνη: Επανεξετάζοντας το Διαφωτισμό

lumieresΣτο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου "Από την οθωμανική Ευρώπη στα βαλκανικά έθνη: επανεξετάζοντας το Διαφωτισμό", 4 εναρκτήριες ομιλίες θα λάβουν χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 23 Μαίου 2018, στις 17.00΄.

Το συνέδριο στη συνέχεια θα διεξαχθεί στις 24/5 στη Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 4) και στις 25/5 στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου (Χιλλ 3, Πλάκα).

H παρακολούθηση των εναρκτήριων ομιλιών στο Γαλλικό Ινστιτούτο είναι ανοιχτή στο κοινό και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

δελτιο τυπου