Το μικρό Παρίσι των Αθηνών 2018

petit_parisΜάης του ’68. Πενήντα χρόνια μετά…

Με θεματική φέτος «Μάης του ’68. Πενήντα χρόνια μετά…», το πολυφεστιβάλ φιλοξενεί μουσικά και θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις, street art, διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες και παιχνίδια!

04-14.10.2018 | Ευρύτερη περιοχή του κέντρου - Αθήνα

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών, που διεξάγεται για 6η συνεχόμενη χρονιά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, από την πλατεία Ομονοίας μέχρι τους σταθμούς Λαρίσης & Πελοποννήσου, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παύλο και την πλατεία Βικτωρίας, όπου πολλοί δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα, αποτελεί σημείο συνάντησης του αθηναϊκού αστικού πολιτισμού και της ελληνικής λαϊκής παράδοσης με τις κουλτούρες των μεταναστών, των ταξιδιωτών και των επισκεπτών.

Διαβάστε Περισσότερα

Φόρουμ Ημέρες της Αθήνας «Οι Δρόμοι της Ελπίδας»

obs forum08-09.02.2018 | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τα έντυπα L’Observateur και Kαθημερινή διοργανώνουν στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2018 ένα ελληνογαλλικό φόρουμ με θέμα «Ελλάδα: οι δρόμοι της ελπίδας» σε συνεργασία με το Κέντο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Για δύο ημέρες, τριάντα περίπου ομιλητές, πολιτικές και οικονομικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη θα βρεθούν μαζί για να μιλήσουν για σημαντικά θέματα για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είσοδος ελεύθερη | Πρόγραμμα και εγγραφές

Διαβάστε Περισσότερα

Λογοτεχνική και μουσική βραδιά του ελληνικού συνδέσμου του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα

la_mare_au_diable02.03.2018, 19.00΄| Αuditorium Τheo Αngelopoulos - ΙFG

Το νέο μεγάλο πανεπιστήμιο Sorbonne université γεννιέται την 1η Ιανουαρίου 2018 με την ένωση των Paris IV et Paris VI. Στη λογοτεχνική βραδιά της 2ης Μαρτίου θα εκπροσωπηθεί από έξι καθηγητές, που θα δώσουν διαλέξεις για τέσσερα έργα του σύγχρονου γαλλικού μυθιστορήματος και θεάτρου.

Διαβάστε Περισσότερα

«Η μυθιστορία του κυρίου Μολιέρου»

molieros_afisaτου Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ 

Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

12-13-14 Ιανουαρίου 2018 | Θέατρο Σταθμός

Ο Μπουλγκάκοφ με φόντο το γαλλικό τοπίο στο μυθιστόρημά του, αφήνει να ξεπηδήσουν οι χαρακτήρες, μέσα από μια εποχή, όπου η γαλλική κουλτούρα βρισκόταν στο απώγειό της. Έτσι, με κεντρικό άξονα την πραγματική ζωή του συγγραφέα Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν –γνωστού ως Μολιέρος-, παρελαύνουν διάφοροι χαρακτήρες καλλιτεχνών μέχρι και βασιλιάδων!

Διαβάστε Περισσότερα

Το συγκρότημα L'Ensemble du Bout du Monde

LEnsembleduBoutduMondeLUMINEUX // ΦΩΤΕΙΝΟ

Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου έργου του Νικολάου Τζώρτζη, Lumineux // Φωτεινό | Πρόγραμμα

22.11.2017, 19.00' | Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

Το Ensemble du Bout du Monde είναι μία κολεκτίβα τεσσάρων σαξοφωνιστών με κλασική παιδεία, που κατάγονται από την Αυστραλία, τη Γαλλία, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα σύγχρονο μουσικό σύνολο που αναζητά συνέχεια να θέσει την τέχνη σε απρόβλεπτες και μοναδικές καταστάσεις, το κουαρτέτο σαξοφώνου, το δικό τους εργαλείο καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσω της μουσικής, ψάχνει να δημιουργήσει μια αλλαγή παραδείγματος μέσα στη σύγχρονη άποψη του τι καθιστά ένα ήδη ευμετάβλητο σύνολο.

Διαβάστε Περισσότερα