12ο Ρεσιτάλ Λατινοαμερικάνικης Ποίησης

latinoΣτο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ποίησης

22.03.2019, 19.30΄ | Αuditorium Theo Angelopoulos – IFG

Το ρεσιτάλ λατινοαμερικανικής ποίησης, για ακόμη μια φορά, θα εμπλουτιστεί και φέτος με την παρουσία της Ευρώπης.

«Η παγκόσμια μέρα Ποίησης αποτελεί την ευκαιρία να τιμήσουμε τους ποιητές, να αναβιώσουμε την προφορική παράδοση των αναγνώσεων ποίησης, να προωθήσουμε την ανάγνωση, τη γραφή και τη διδασκαλία της ποίησης [...]».

Από το 1999, χρονιά κατά την οποία η Unesco υιοθέτησε αυτή την ιδέα, το κοινό πολλαπλασιάζεται διαρκώς για να γιορτάσει την παγκόσμια ημέρα Ποίησης που είναι συνάμα κι η γιορτή της ποιητικής διαφορετικότητας.

Εδώ και 11 χρόνια ήδη, η λατινοαμερικανική ποίηση συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή, με αναγνώσεις στις διαφορετικές διαλέκτους των οργανωμένων στην Ελλάδα κοινοτήτων της. Αφεθείτε στη μαγεία αυτής της αλχημείας συναισθημάτων, λέξεων και ήχων. Η αγάπη για τον λόγο που μεταφέρει ιδέες και συναισθήματα έρχεται να περιγράψει την ομορφιά αυτής της τέχνης που γοητεύει όλο και περισσότερο την Αθήνα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που εδώ και κάποια χρόνια ο Κύκλος Ποιητών επέλεξε να εντάξει το ρεσιτάλ στον προγραμματισμό του. Η επιλογή των ποιημάτων για τη λατινοαμερικανική ποίηση θα γίνει από την Elia Ramírez Rouvalis και για την ευρωπαϊκή ποίηση από τον Διαμαντή Διαμαντόπουλο και την Ειρήνη Παπακυριακού.

Είσοδος ελεύθερη