Πρόγραμμα βοήθειας για την έκδοση Γάλλων συγγραφέων στην Ελλάδα « Jacqueline de Romilly »

romillyΠερίοδος: Νοέμβριος 2019

Το Πρόγραμμα βοήθειας για εκδότες «Jacqueline de Romilly», που επιδοτεί την μετάφραση, ανακοινώνει την έναρξη του για το 2019.

Οι αιτήσεις πρέπει να μας σταλούν μέχρι και την Τρίτη 01 Οκτωβρίου, μόνο ηλεκτρονικά στο pmouratidou@ifa.gr.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο αρχείο, που περιέχει την αίτηση καθώς και την λίστα των απαραίτητων εγγράφων που πρέπει να προσκομιστούν.

 

Ανθολογία νέων Γάλλων ποιητών

anthologie_galloi_coverΠαρουσίαση βιβλίου

14.09.2019, 20.00΄ | 48ο φεστιβάλ βιβλίου - Ζάππειο

Οι εκδόσεις Βακχικόν, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου διοργανώνουν την εκδήλωση Η Γαλλίδα ποιήτρια Aurélia Lassaque διαβάζει ποιήματά της στην Αθήνα, με αφορμή την έκδοση της Ανθολογίας νέων Γάλλων ποιητών, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στο αίθριο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο εκδότης Νέστορας Πουλάκος και ο Δρ. Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Sorbonne Université – Faculté des Lettres Χρήστος Νίκου.

Διαβάστε Περισσότερα

Édouard Louis

edouard-louisΟ πολυσυζητημένος συγγράφεας στην Αθήνα!

10.09.2019, 21.00΄ | Bιβλιοπωλείο Public, καφέ - Σύνταγμα
20.00΄ Υπογραφή βιβλίων

21.00΄ Εκδήλωση

Με αφορμή την έκδοση του διάσημου μυθιστορήματός του Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ, ο Γάλλος συγγραφέας Édouard Louis, καλεσμένος του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, των Εκδόσεων Αντίποδες και των Public, επισκέπτεται την Αθήνα για να συναντήσει το κοινό του.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόγραμμα βοήθειας για εκδότες του Institut français - Paris

vivlio(Πρόκειται για διαφορετικό πρόγραμμα από το PAP de l’Institut français d’Athènes - Jacqueline de Romilly !)

Στα πλαίσια της πολιτικής για την υποστήριξη της μετάφρασης των Γάλλων συγγραφέων, το Institut français de Paris, ο πολιτιστικός φορέας του γαλλικού Υπουργείου εξωτερικών, ξεκινάει την δεύτερη για φέτος φάση του Προγράμματος βοήθειας για την αγορά δικαιωμάτων.

Αφορά όλα τα είδη των βιβλίων εκτός από τα εκπαιδευτικά, τα τεχνικά και τα πρακτικά (μαγειρική, ταξιδιωτικοί οδηγοί, κτλ.).

Η ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μήνες μετά την συνεδρίαση της επιτροπής.

Διαβάστε Περισσότερα

Παρίσι - Αθήνα και επιστροφή: Συγγραφείς μεταφραστές

paris athenes12.06.2019, 19.00΄| Ταράτσα - IFG

Από τη διαδικασία της ανάγνωσης μέχρι τη διαδικασία της συγγραφής, οι συγγραφείς εμπνέονται από τα λόγια των άλλων, μερικές φορές σε διαφορετική γλώσσα από τη δική τους. Κάποιοι καθιστούν αυτό το πνευματικό «δούναι και λαβείν» το αντικείμενο της δουλειάς τους: γίνονται μεταφραστές, διαδίδουν στη χώρα τους τη λογοτεχνία ενός άλλου τόπου.

Διαβάστε Περισσότερα

Jean Cocteau: Ένας ηνίοχος της ευρωπαϊκής τέχνης

cocteau14.06.2019, 19.00΄| Αuditorium Theo Angelopoulos – IFG

Παρουσίαση του τεύχους-αφιερώματος του περιοδικού Νέα Εστία, μέσα από ποικίλες εκφάνσεις του πολυειδούς έργου του: τον ποιητικό και θεατρικό λόγο, την πεζογραφία και τη δοκιμιακή γραφή, την κινηματογραφική τέχνη, το εικαστικό σχέδιο, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και την κεραμική.

Διαβάστε Περισσότερα