Οι Δευτέρες είναι (p)arty!

Axis_MundiAxis Μundi

23.09.2019, 19.00' | Ταράτσα - Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Στο λυκόφως, μια ομάδα τεσσάρων χορευτών (ένας χορευτής για κάθε σημείο του ορίζοντα) εκτελεί διαδοχικά σπειροειδείς χειρονομίες που παραπέμπουν στο κολύμπι, στην κατάδυση, στους αστερισμούς και δείχνει στον ουρανό ορατά ιπτάμενα σώματα. Η περφόρμανς τελειώνει με την άφιξη της νύχτας.

Διαβάστε Περισσότερα

Πλατό media 3: Ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών στον πολιτισμό

plateau_media_thumbnailΚύκλος «Ο λόγος στους δημιουργούς»

17.09.2019, 19.30΄ │ Καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου

Αντιμέτωπος με την οικολογική κρίση, ο πολιτιστικός τομέας πρέπει να αμφισβητήσει τους τρόπους λειτουργίας του για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της βιωσιμότητας.
Η διεθνής κινητικότητα των καλλιτεχνών και άλλων επαγγελματιών που συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδήλωσες αυξάνεται συνεχώς, ενώ αποδεικνύεται τεράστιο το μέσο αποτύπωμα άνθρακα μιας έκθεσης, συμπεριλαμβάνοντας το σχεδιασμό των έργων αλλά και την μεταφορά, την εγκατάστασή τους και της προοπτικής τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Πλατό Media 2: Υποστηρίζοντας την οικολογική δημιουργία

plateau media2Κύκλος «Ο λόγος στους δημιουργούς»: Μία υπόσχεση ανακαλύψεων και εκπληκτικών συναντήσεων

18.06.2019, 19h30 | IFG | BINTEO (στα ελληνικά)

Ελάτε να συναντήσετε εμπνευσμένες προσωπικότητες για να εξερευνήσετε από κοινού τις σχέσεις που συνδέουν τέχνη με οικολογία. Σχεδιασμένο από τον Vincent Cavaroc όπως ένα τηλεοπτικό πλατό, το Πλατό Media μεταδίδεται ζωντανά στο Διαδίκτυο ώστε να μπορείτε να συμμετέχετε από οπουδήποτε.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι Δευτέρες είναι (p)arty ! - Elisa Perrigueur

elisa_perrigueurΜεταναστεύσεις, οι σκάλες του κενού - Από τη Λέσβο στο Καλαί

Κύκλος «Ο λόγος στους δημιουργούς»

15.04.2019, 19.30΄| IFG

Για τρίτη χρονιά, οι «Δευτέρες είναι (p)arty !» αναδεικνύουν νέους καλλιτέχνες μέσα σε ένα συμμετοχικό και ευχάριστο πνεύμα. Σε αυτό το πνεύμα η καλλιτέχνης και δημοσιογράφος Elisa Perrigueur θα παρουσιάσει τις Μεταναστεύσεις, οι σκάλες του κενού, μία σειρά ζωγραφικών έργων που πραγματοποίησε μεταξύ του 2015 και του 2018, στον δρόμο των μεταναστών προς την Ευρώπη.

Διαβάστε Περισσότερα