25ο Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας

25 aiffΟι αγαπημένες Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν!

18-29.09.2019 | Αθήνα

Το Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας», που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του cinemagazine.gr για περισσότερα από είκοσι χρόνια, επιστρέφει και φέτος στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του!

Διαβάστε Περισσότερα

Animasyros 12

animasyrosΔιεθνές Φεστιβάλ + αγορά ταινιών animation

18-22.09.2019 | Σύρος

Δευτέρα 16.09.2019, 19.00' | Pre-Festival Event & Παρουσίαση Προγράμματος | Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή,
Ερατοσθένους 13, 11635 Αθήνα

Tο Animasyros διοργανώνεται κάθε Σεπτέμβριο από το 2008 στη Σύρο και έχει αναδειχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων διεθνώς.

Διαβάστε Περισσότερα

42ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας

drama_fest_thumbnailΠροαγωγή και διάδοση της ταινίας μικρού μήκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

15-21.09.2019 | Δράμα

Το φεστιβάλ Δράμας είναι το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Ελλάδας που διεξάγεται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο. Στο ελληνικό τμήμα του φεστιβάλ διαγωνίζονται ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης παραγωγής ενώ στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα επιλεγμένες ταινίες από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε Περισσότερα

SIFF 2019

siff197o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου

16 - 21.07.2019 | Σύρος

Στο πλαίσιο της έβδομης διοργάνωσης, το SIFF θα εξερευνήσει το θέμα της «Υπερέκθεσης», σ' ένα πρόγραμμα που εκτείνεται από τη φωτογραφική μέθοδο μέχρι τον κορεσμό της αναπαράστασης, από το φως της Μεσογείου μέχρι την υπεραφθονίας της πληροφορίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου 2019

amartoles sxeseisΣε συνεργασία με τη Γαλλική Σχολή Αθηνών

11.06. - 04.09.2019, 21.30΄ | Γαλλική Σχολή Αθηνών

Ελάτε και πάλι φέτος στις προβολές του τρίτου κύκλου του θερινού Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών! Σας περιμένουμε όλους για να δείτε ή να ξαναδείτε διάφορες ταινίες, μερικές φορές αιφνιδιαστικές, αντανακλάσεις της γαλλικής κινηματογραφικής δημιουργίας και να συμμετάσχετε σε αυτές τις κινηματογραφικές περιπέτειες, κάτω από τα αστέρια!

Διαβάστε Περισσότερα

Unlock the screen - 2η Διεθνής Συνάντηση «Fest of Fests»

festofests

10 - 12.06.2019 | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η δράση Fest of Fests είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης. Υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής.

Διαβάστε Περισσότερα

Athens Science Festival

science_600 φορείς - 20 000 επισκέπτες

02-07.04.2019 | Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συμμετέχει στο Φεστιβάλ το 2019 με ένα αντιπροσωπευτικό μέρος της γαλλικής επιστημονικής κληρονομιάς μέσα από ένα πρόγραμμα διαλέξεων, εκθέσεων, προβολών επιστημονικών ταινιών.

Διαβάστε Περισσότερα

Η ASIFA Hellas γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Animation

ASIFAHELLASΠροβολές και Αφιερώματα

29.10.2018 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων, η ASIFA Hellas προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φίλους του animation, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, για μια σειρά από ενδιαφέρουσες προβολές και δύο πολύ ενδιαφέροντα αφιερώματα στις ταινίες animation Ουκρανίας και Γαλλίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Η πιο μικρή μέρα

le jour le plus courtΟι μικρότεροι σινεφίλ έχουν την τιμητική τους

20.12.2018 | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Το Γαλλικό Ινστιτούτο γιορτάζει τις ταινίες μικρού μήκους! Την παραμονή της πιο μικρής μέρας του χρόνου, η μικρού μήκους ταινία έχει την τιμητική της στην Ελλάδα με πολλές προβολές σε όλη τη χώρα.

Η 21η Δεκεμβρίου είναι η πιο μικρή μέρα του χρόνου. Είναι αφιερωμένη στους μικρότερους σινεφίλ, που θα παρακολουθήσουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας τις πιο «μικρές» (μικρού μήκους) γαλλικές ταινίες για παιδιά.

Διαβάστε Περισσότερα

1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

cinema pour enfants & adolescents07-09.12.2018 | Αθήνα | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα 3ημερο κινηματογραφικό φεστιβάλ μόνο για παιδιά και εφήβους!

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας ιδρύθηκε για να υποστηρίξει και να προωθήσει την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.

Διαβάστε Περισσότερα