Αναζήτηση φωτογραφικού υλικού

ifa batiment1907 – 2018 │ Tο 2018, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος γιορτάζει τα 111 χρόνια του!

Με την αφορμή αυτή, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 μια έκδοση που θα καταγράφει την ιστορία του Ινστιτούτου, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Για την έκδοση αυτή, το Γαλλικό Ινστιτούτο αναζητεί φωτογραφικό υλικό και σας προσκαλεί να συμβάλλετε σ’ αυτήν την προσπάθεια, εάν έχετε στην κατοχή σας φωτογραφίες του Ινστιτούτου, οποιασδήποτε στιγμής της ιστορίας του, ιδιαίτερα δε εάν έχετε εργαστεί στο Ινστιτούτο ή εάν υπήρξατε μαθητές του.

Διαβάστε Περισσότερα

Athens Photo Festival - Έκθεση

apf17ifgVéronique L’Ηoste – Stigmata
Elliott Verdier, Σκιερό μονοπάτι [a shaded path]

20.09-12.10.2017 | Café του IFG

Στο πλαίσιο του Πρόγραμματος Satellite του Athens Photo Festival, πραγματοποιούνται εκθέσεις σε διάφορους χώρους της Αθήνας.
Το Ινστιτούτο θα παρουσιάσει την πρωτότυπη δουλειά δύο φωτογράφων. Η Véronique L’Hoste, θέτει ερωτήματα γύρω από την έννοια της ταυτότητας, την ανθρώπινη υπόσταση, τον κύκλο της ζωής, το θάνατο και το επέκεινα. Ο Elliott Verdier έχει βραβευτεί για τα ρεπορτάζ του με θέμα την ανθρώπινη μοίρα. Στην καινούργια του δουλειά ασχολείται με το χάσμα γενεών την περίοδο πριν και μετά τη Σοβιετική Ένωση στο Κιργιστάν. Ένα σταθερό στοιχείο στις φωτογραφίες του: το φως, η ελπίδα ενός κόσμου.

Διαβάστε Περισσότερα

APHF:17 - Athens Photo Festival 17, Still Searching

Verdier_1514.06 - 30.07.2017 | Μουσείο Μπενάκη

Για τη 30η διοργάνωσή του, που φέτος φέρει τον τίτλο Still Searching, το φεστιβάλ προβάλλει μια κριτική εξερεύνηση των ζητημάτων που διαμορφώνουν τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, με όχημα τη σύγχρονη φωτογραφία.

Οι εκθέσεις, που έχουν ως βάση το Μουσείο Μπενάκη αλλά εκτείνονται και σε άλλα μέρη του κέντρου της Αθήνας, παρουσιάζουν φωτογραφικές δημιουργίες, βίντεο, αρχεία και βιβλία.

Διαβάστε Περισσότερα

Photometria

Frederic_Luczak_RehabΔιεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας

31.05-11.06.2017 | Ιωάννινα

Το Photometria International Photography Festival είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φωτογραφικών Φεστιβάλ (PΗΕΝ). Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική Έντευξις για 9η χρονιά στην πόλη των Ιωαννίνων και πρόκειται για το πρώτο διαδραστικό φεστιβάλ στο οποίο έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν όσοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας.

Διαβάστε Περισσότερα