Καλλιτεχνική διαμονή της Bérangère Fromont στο Void: Excepts the clouds

Berangere_FromontΟκτώβριος–Νοέμβριος 2018 | Void

Το Void, νέα καλλιτεχνική πλατφόρμα που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, αφιερωμένη στη σύγχρονη φωτογραφία και τις εικαστικές τέχνες, προσκαλεί τη φωτογράφο να πραγματοποιήσει μια καλλιτεχνική διαμονή.

Η καλλιτέχνις εμπνέεται από την πόλη της Αθήνας, από το παρελθόν της και τις εξελίξεις του σήμερα και πραγματοποιεί μια έρευνα για δύο μήνες, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση στο χώρο του Void και σε μια μοναδική έκδοση.

Διαβάστε Περισσότερα

Στην καρδιά του Μάη του ’68

1968Φιλίπ Γκρα

Έκθεση

01.03.2018-29.03.2018 | Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας – Καφέ

Αυτή η έκθεση 43 φωτογραφιών, του Φιλίπ Γκρα αποτελεί μια μαρτυρία των γεγονότων του Μάη 1968 στη Γαλλία, η οποία άλλοτε πηγάζει από την Ιστορία κι άλλοτε από τον μύθο. Στη διάρκεια των γνωστών διαδηλώσεων στο Παρίσι υπήρξαν πολλοί φωτογράφοι στην πρώτη γραμμή. Ο Φιλίπ Γκρα είναι απ’ αυτούς τους φωτογράφους που αποτυπώνουν, πέρα από τη στιγμή και τη χειρονομία, το σύμβολο και το νόημα εκείνης της περιόδου των καινοτομιών και των αμφισβητήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα

Στην καρδιά του Μάη του ’68

1968Έκθεση φωτογραφιών του Φιλίπ Γκρα

Ρόδος, Auberge de France, 14-24.07.2018, εγκαίνια στις 14.07.2018
Λέσβος, Σεπτέμβριος (χωρίς ακριβείς ακόμα ημερομηνίες)
Κρήτη, Οκτώβριος (χωρίς ακριβείς ακόμα ημερομηνίες)
Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος (χωρίς ακριβείς ακόμα ημερομηνίες)

©Philippe Gras

Διαβάστε Περισσότερα

Αναζήτηση φωτογραφικού υλικού

ifa batiment1907 – 2018 │ Tο 2018, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος γιορτάζει τα 111 χρόνια του!

Με την αφορμή αυτή, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 μια έκδοση που θα καταγράφει την ιστορία του Ινστιτούτου, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Για την έκδοση αυτή, το Γαλλικό Ινστιτούτο αναζητεί φωτογραφικό υλικό και σας προσκαλεί να συμβάλλετε σ’ αυτήν την προσπάθεια, εάν έχετε στην κατοχή σας φωτογραφίες του Ινστιτούτου, οποιασδήποτε στιγμής της ιστορίας του, ιδιαίτερα δε εάν έχετε εργαστεί στο Ινστιτούτο ή εάν υπήρξατε μαθητές του.

Διαβάστε Περισσότερα