Φαράγγι της Σαμαριάς - Λευκά Όρη

samariaΈκθεση φωτογραφίας

17-31.10.2017 | Γαλλικό Ινστιτούτο, Καφέ

Έκθεση φωτογραφίας για το Φαράγγι της Σαμαριάς-Λευκά Όρη με την ευκαιρία της μετάφρασης στα γαλλικά του βιβλίου: Φαράγγι της Σαμαριάς. Καταφύγιο Ζωής- Ορμητήριο Ελευθερίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Eleusis Box

eleusisΈρευνα & δημιουργία στον δημόσιο χώρο

28.01.2017 | Ελευσίνα

Στο πλαίσιο της διεθνούς συνάντησης του προγράμματος Tandem Europe, από το 2016 έως και το 2017 η Motus Terrae-Κέντρο για τις Τέχνες στον Δημόσιο Χώρο (Ελευσίνα, Ελλάδα) και η Dcalk (Tours, Γαλλία) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα σχέδιο έρευνας και δημιουργίας στον δημόσιο χώρο.

Διαβάστε Περισσότερα

GR80s

GR80sΗ Ελλάδα του Ογδόντα

25.01-12.03.2017 | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πρόκειται για μια μεγάλη ιστορική και πολιτιστική έκθεση που ανασυγκροτεί την κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική εμπειρία της Ελλάδας εκείνης της περιόδου.

Μέσα από σύγχρονες επιμελητικές μεθόδους, η δεκαετία μέσα στην οποία συγκροτήθηκε η νέα ελληνική κοινωνία και απλώθηκε η δημοκρατική κουλτούρα της κατανάλωσης, με όλες τις αντιφάσεις της, παρουσιάζεται στο κοινό μέσα από 13 περίπτερα που περιλαμβάνουν τις κύριες σφαίρες δραστηριότητας που καθόρισαν εκείνη την εποχή αλλά και μέλλον της Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα

Αθηναίοι & Παριζιάνοι

ekthesi_PITTAS'Εκθεση του Κωνσταντίνου Πίττα

Στο πλαίσιο της έκθεσης: GR80s

24.01-31.03.2017 | Καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου
Εγκαίνια στις 24.01, 18.00΄

Πρόκειται για τη διπλή αφετηρία ενός μεγάλου και δύσκολου περίπλου του έλληνα φωτογράφου σε όλη την Ευρώπη, ανατολική και δυτική, που κράτησε μέχρι την πτώση του τείχους.

Διαβάστε Περισσότερα

The Thickness of Time

the_thickness_of_timeΈκθεση

20.01-03.03.2017 | Ακαδημίας 23
Εγκαίνια: 20.01.2017, 20.00΄-23.00΄
Διάλεξη: 21.00΄

Η The Thickness of Time είναι μια ομαδική έκθεση με έργα βίντεο τα οποία αφηγούνται ιστορίες στον χρόνο και από διαφορετικές γεωγραφίες, με αφετηρία την κινηματογραφική στρατηγική κάθε καλλιτέχνη.

Διαβάστε Περισσότερα

Παρουσίαση της συλλογικής έκδοσης Moment grec και προβολή της ταινίας Nostos της Sandrine Dumas

MomentGrec20.10.2016, 20.00’ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Moment grec
Καλλιτέχνες και διανοούμενοι στην Ελλάδα του σήμερα

Η έκδοση Moment grec είναι διαθεματική, ενώ θέτει ερωτήματα γύρω από το ελληνικό ζήτημα, ανοίγεται στην επικαιρότητα ​​του κόσμου και της τέχνης. Πρόκειται για μια μελέτη αφιερωμένη στην Ελλάδα, την ιστορία της και τη σημερινή της κατάσταση, από καλλιτεχνική άποψη – εμπερικλείοντας τις εικαστικές τέχνες, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, την πολιτική, την επιστήμη...

Διαβάστε Περισσότερα

Résidence του καλλιτέχνη Θοδωρή Προδρομίδη

prodromidisΟκτώβριος-Δεκέμβριος 2016 | Cité internationale des Arts, Παρίσι

Η καλλιτεχνική πρακτική του Θοδωρή Προδρομίδη συμπεριλαμβάνει την κινούμενη εικόνα, τη φωτογραφία και την περφόρμανς, ένα έργο που τροφοδοτείται από στοιχεία ιστορικής έρευνας, αφηγηματικότητας και τεκμηρίωσης. Η πρόθεσή του είναι να παράγει μια σειρά συσχετισμών, εξετάζοντας με κριτική ματιά τη σχέση και τον τρόπο λειτουργίας ανάμεσα στην αρχιτεκτονική, τη φιλοσοφική πρακτική, τη νεωτερικότητα και άλλα avant-garde κινήματα, τον πειραματικό κινηματογράφο και το devised theatre, τοποθετώντας αυτή την έρευνα και τις πολιτικές προεκτάσεις της στο αισθητικό πεδίο.

Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Ελλάδα

epitopouΌπως κάθε καλοκαίρι, οι κάτοικοι και οι παραθεριστές θα μπορέσουν να ανακαλύψουν νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, χάρη στα φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις που οργανώνονται από τους τοπικούς θεσμούς.

Να ορισμένα καταγεγραμμένα παραδείγματα που θα αποτελέσουν ευκαιρία για ελληνογαλλικές συναντήσεις: Το φεστιβάλ του Ναυπλίου και δύο διαδρομές σύγχρονης τέχνης στην Άνδρο και τη Σίφνο.

Διαβάστε Περισσότερα