Η Comédie-Française στην οθόνη

comedie_fraΤο σπίτι του Μολιέρου έρχεται σε μεγάλη οθόνη στο Γαλλικό Ινστιτούτο!

Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

18.12.2017, 20.00 ́ | Ο Μισάνθρωπος του Molière

Για πρώτη φορά στην Αθήνα, η Comédie-Française θα βρεθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος μέσω του κινηματογράφου για να προσφέρει το κλασικό της ρεπερτόριο (σε μαγνητοσκόπηση, με ελληνικούς υπότιτλους).

23.10.2017, 20.00 ́

Ρωμαίος και Ιουλιέτα του William Shakespeare

Το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα είναι ίσως το πιο γνωστό του Shakespeare κι όμως... εκεί που η πιο συνηθισμένη αντίληψη βλέπει την ενσάρκωση της απόλυτης ιστορίας αγάπης, κρύβονται πολλά περίπλοκα κίνητρα, σε σημείο που το ρομάντζο μοιάζει τελικά με ανέκδοτο. «Υπάρχει ένας μαύρος ήλιος σ’ αυτό το έργο, αυτό πρέπει να δουλέψουμε», δηλώνει ο ÉricRuf, σκηνοθέτης και σκηνογράφος της παράστασης.

18.12.2017, 20.00 ́

Ο Μισάνθρωπος του Molière

Ο Μισάνθρωπος παρουσιάζει μια κοινωνία, απελευθερωμένη από τη γονεϊκή και τη θρησκευτική κυριαρχία, με την επιφάνειά της να ραγίζει όταν αναδύεται η επιθυμία.
Στριμωγμένοι από την ακρότητα του Alceste, έτοιμοι να απαρνηθούν κάθε μορφή κοσμικότητας, οι χαρακτήρες φανερώνουν, μέσα σε μια μέρα, τις αντιφάσεις του ανθρώπινου είδους όταν υποτάσσεται στους λόγους της καρδιάς που η λογική αγνοεί.

Στο ρόλο του Φιλήντα ο Eric Ruf, Γενικός Διευθυντής της Comédie-Française από το 2014


Εισιτήρια

Προπώληση εισιτηρίων στην υποδοχή του Γαλλικού Ινστιτούτου από τη Δευτέρα 20.11.2017, 09.00-17.00 (εκτός Σαββάτου & Κυριακής). Εάν είστε κάτοχοι της κάρτας Club IFG, άνεργοι ή φοιτητές, μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας με 50% έκπτωση (4€ αντί για 8€).