Η Comédie-Française στην οθόνη

comedie_fraΤο σπίτι του Μολιέρου έρχεται σε μεγάλη οθόνη στο Γαλλικό Ινστιτούτο!

Auditorium Theo Angelopoulos - IFG
23.10.2017, 20.00 ́ |
Ρωμαίος και Ιουλιέτα του William Shakespeare
18.12.2017, 20.00 ́ |
Ο Μισάνθρωπος του Molière

Για πρώτη φορά στην Αθήνα, η Comédie-Française θα βρεθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος μέσω του κινηματογράφου για να προσφέρει το κλασικό της ρεπερτόριο (σε μαγνητοσκόπηση, με ελληνικούς υπότιτλους.

23.10.2017, 20.00 ́

Ρωμαίος και Ιουλιέτα του William Shakespeare

Το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα είναι ίσως το πιο γνωστό του Shakespeare κι όμως... εκεί που η πιο συνηθισμένη αντίληψη βλέπει την ενσάρκωση της απόλυτης ιστορίας αγάπης, κρύβονται πολλά περίπλοκα κίνητρα, σε σημείο που το ρομάντζο μοιάζει τελικά με ανέκδοτο. «Υπάρχει ένας μαύρος ήλιος σ’ αυτό το έργο, αυτό πρέπει να δουλέψουμε», δηλώνει ο ÉricRuf, σκηνοθέτης και σκηνογράφος της παράστασης.

18.12.2017, 20.00 ́

Ο Μισάνθρωπος του Molière

Ο Μισάνθρωπος παρουσιάζει μια κοινωνία, απελευθερωμένη από τη γονεϊκή και τη θρησκευτική κυριαρχία, με την επιφάνειά της να ραγίζει όταν αναδύεται η επιθυμία.
Στριμωγμένοι από την ακρότητα του Alceste, έτοιμοι να απαρνηθούν κάθε μορφή κοσμικότητας, οι χαρακτήρες φανερώνουν, μέσα σε μια μέρα, τις αντιφάσεις του ανθρώπινου είδους όταν υποτάσσεται στους λόγους της καρδιάς που η λογική αγνοεί.

Είσοδος 8 €, μειωμένο εισιτήριο 4 €

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά τη Δευτέρα 23.10 από τις 10.00, στην υποδοχή του Γαλλικού Ινστιτούτου. Εάν είστε κάτοχοι της κάρτα Club IFG, άνεργοι ή φοιτητές, μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας με 50% έκπτωση (4€ αντί για 8€).

Για τεχνικούς λόγους, δεν θα είναι δυνατή η κράτηση εισιτηρίων μέσω τηλεφώνου ή κάρτας, θα πρέπει να έρθετε την ίδια μέρα, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου (για αυτή τη φορά) και για τις επόμενες η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινά μια εβδομάδα πριν, σττην υποδοχή του Ινστιτούτου, στην οδό Σίνα 31, 106 80 Αθήνα.