Το Μουσείο Μου: Το Μουσείο ως Σημείο Συνάντησης

mymuseumΣυνέδριο

20-21.11.2019 | Αθήνα, Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138
22.11.2019 | Θεσσαλονίκη, Μέγαρο Μουσικής

Στην ένατη κατά σειρά διοργάνωση, επαγγελματίες από τον μουσειακό και τον ευρύτερο πολιτιστικό χώρο, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, εκπαιδευτικοί, θεωρητικοί και ακτιβιστές θα διερευνήσουν πώς τα μουσεία μπορούν να λειτουργήσουν ως χώροι για διαπολιτισμικό διάλογο, ακτιβισμό και συμμετοχή διαφορετικών κοινοτήτων.

Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο πεδίο της προσέλκυσης κοινού, τα μουσεία μεταβαίνουν από τη φάση της εσωστρεφούς διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς, σε ζωντανούς κοινωνικούς, πολιτικούς και συμμετοχικούς χώρους. Ένα, όλο και περισσότερο, διευρυμένο κοινό προσμένει μέσα από νέα μουσειακά προγράμματα και εμπειρίες να διερευνήσει την ταυτότητά του και να μάθει περισσότερα για την κοινότητα στην οποία ανήκει.

Οι Έλληνες και διεθνείς ομιλητές του συνεδρίου θα εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο τα μουσεία και οι πολιτιστικοί οργανισμοί παρέχουν ένα χώρο ανταλλαγής γνώσεων, διαπολιτισμικού διαλόγου, ενδοσκόπησης και ψυχαγωγίας μέσα από προγράμματα και υπηρεσίες πέραν των αναμενόμενων, αποκτώντας ένα ρόλο κεντρικό στην καθημερινότητα του πολίτη.

Μεταξύ των ομιλητών η Cécile Dumoulin, Υπεύθυνη Κοινού και Πολιτιστικών Προγραμμάτων, Musée des Civilisations de l' Europe et de la Méditerranée (Mucem), Γαλλία, θα αναπτύξει την ιδιότητά της ως υπεύθυνη κοινού και πολιτιστικών προγραμμάτων


Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, επισκεφθείτε: www.thecomuseum.org


Η εκδήλωση είναι μια διοργάνωση των: Μουσείο Μπενάκη, Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και το British Council, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα/ Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων.


Ακολουθήστε μας με το hashtag #MyMuseum2019