2η Μουσικολογική Ημερίδα της ερευνητικής ομάδας RelMus/FG

echanges sorbonne[Μουσικές Σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας]

08.03.2018 | IFG

Η ερευνητική ομάδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας, RelMus/FG [Mουσικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στον 20ο και 21ο αιώνα], διοργανώνει την 2η Μουσικολογική Ημερίδα της γύρω από τις ελληνογαλλικές μουσικές σχέσεις σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ωδείο Αθηνών στις 8 Μαρτίου 2019.
Η ημερίδα, με θέμα « Οι μουσικές σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας από το 1980 ως το 2010», θα διεξαχθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Η υποβολή περιλήψεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση relmus.fg@gmail.com είναι εφικτή μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περιγραφή και τους θεματικούς άξονες της ημερίδας μπορείτε να βρείτε στη συνημμένη πρόσκληση.

Πρόσκληση για υποβολή υποψηφιότητας 2019: πρόγραμμα καλλιτεχνικών διαμονών στην Cité internationale des arts στο Παρίσι

cia2018Προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας: 26 Ιουλίου 2018 ως τα μεσάνυχτα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο ξεκινάει τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το έτος 2019 για το πρόγραμμα καλλιτεχνικών διαμονών στο Cité internationale des arts στο Παρίσι.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ξένους καλλιτέχνες που επιθυμούν να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους πρότζεκτ και την έρευνά τους στο Παρίσι, για μια περίοδο τριών ή έξι μηνών, με την προϋπόθεση να υποστηρίζονται από έναν ή περισσότερους πολιτιστικούς εταίρους.

Διαβάστε Περισσότερα

Villa Noailles Hyères, Centre d’art d’intérêt national

design_paradeΔιαγωνισμός σχέδιο αντικειμένου - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ημερομηνία εγγραφής: 1η Μαρτίου 2018

Τελική ημερομηνία υποβολής φακέλου: 12 Μαρτίου 2018

Κανονισμός και φόρμα εγγραφής: www.villanoailles-hyeres.com

Πληροφορίες: designcompetition@villanoailles-hyeres.com

Διαβάστε Περισσότερα

Μουσικές Ανταλλαγές μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας στην αυγή του 21ου, 1980-2010

echanges sorbonneΕναρκτήρια ημερίδα της ερευνητικής ομάδας «Μουσικές Σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας» (Relations musicales France-Grèce, RelMus/FG) της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας

18.05.2018, ώρα 09.00' | Παρίσι, Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Παρίσι 4, Salle des Actes

Κύριοι ομιλητές: Pierre Couprie, Cyrille Delhaye

Πρόσκληση για ανακοινώσεις
Πολυσχιδείς και ποικιλόμορφες, οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας δεν έχουν επηρεάσει μόνο την κοινωνικοπολιτική και πολιτιστική ανάπτυξη των δύο χωρών με το πέρασμα του χρόνου, αλλά έχουν επίσης τροφοδοτήσει την καλλιτεχνική δημιουργία με αμοιβαίο τρόπο.

Διαβάστε Περισσότερα