ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Θεατρική µετάφραση από τα γαλλικά προς τα ελληνικά. Εξατοµικευµένη διδασκαλία εξ αποστάσεως. Κάθε σπουδαστής συνοδεύεται από τον καθηγητή στην ολοκλήρωση της µετάφρασης ενός σύγχρονου γαλλικού έργου. (Η εγγραφή επικυρώνεται έπειτα από συνάντηση µε τον καθηγητή.)

Έναρξη: Φεβρουάριος 2017

ΤΙΜΗ: 900€ | 12 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 
      

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ 2                                              

Εµβάθυνση στη γνώση του σύγχρονου γαλλικού θεάτρου µέσα από τη µεταφραστική προσέγγιση αποσπασµάτων µιας ευρύτερης γκάµας θεατρικών έργων του 20ού αιώνα. Εξοικείωση µε ποικίλα θεατρικά ιδιώµατα. Συγκριτική προσέγγιση παλαιότερων µεταφράσεων. Θα ακολουθήσει µετάφραση επιλεγµένου αποσπάσµατος θεατρικού έργου στη διάρκεια του καλοκαιριού και θα απονεµηθεί δίπλωµα µετάφρασης τον Νοέµβριο του 2017.

Εισηγήτρια: Δήµητρα Κονδυλάκη, Δρ. Συγκριτικής Λογοτεχνίας, δραµατουργός και µεταφράστρια

Έναρξη: 01.03.2017 | Τετάρτη, 18.00΄ - 21.00΄

TIMH: 260€

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΟΥ 2 | C1 - C2                                                  

Συνέχεια της θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης στις τεχνικές της οπτικοακουστικής µετάφρασης. Απευθύνεται σε όσους ασχολούνται, επαγγελµατικά ή µη, µε τον κινηµατογράφο και τη µετάφραση. Η εισηγήτρια Μελισσάνθη Γιαννούση συνεργάζεται µε τα µεγαλύτερα κινηµατογραφικά φεστιβάλ της Ελλάδας.

Το καλοκαίρι του 2017 οι µαθητές θα αναλάβουν τον υποτιτλισµό ενός έργου, το οποίο θα παρουσιάσουν στην απονοµή των διπλωµάτων τον Νοέµβριο του 2017.

Έναρξη: 03.03.2017 | Παρασκευή 18.30΄ - 21.30΄

TIMH: 200€ | 20 ΩΡΕΣ

Μύηση στη λογοτεχνική µετάφραση στη Νάξο -ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Στο µοναδικό περιβάλλον της µονής των Ουρσουλινών στο Κάστρο της Νάξου, οι συµµετέχοντες στο σεµινάριο θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα τους βήµατα στην τέχνη της λογοτεχνικής µετάφρασης, µε οδηγό την Έφη Κοροµηλά, µεταφράστρια, διδάσκουσα και συντονίστρια των κύκλων λογοτεχνικής µετάφρασης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Διάρκεια σεµιναρίου: 8 - 12 Ιουλίου. Στο τέλος του σεµιναρίου οι συµµετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες, Σοφί Μελά, (smela@ifa.gr 210 33 98 693)