Ανακοίνωση

Tο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα παραμείνει κλειστό από 28 Ιουλίου ως και 26 Αυγούστου.

Η Υπηρεσία Εξετάσεων θα παραμείνει κλειστή ως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Η Υπηρεσία Εγγραφών θα είναι κλειστή από τις 20 Ιουλίου.

Αποτελέσματα DELF-DALF/SORBONNE Μαΐου 2018

Τα αποτελέσματα αναρτώνται βάσει κωδικού υποψηφίου ή κέντρου εγγραφής. Ο κάθε υποψήφιος πληκτρολογεί τον 12ψήφιο κωδικό του καθώς και το επίθετό του. Τα κέντρα γλωσσών/σχολεία, πληκτρολογούν τον κωδικό τους  καθώς και τον κωδικό πρόσβασης.  Οποιαδήποτε ένσταση επί του αποτελέσματος των εξετάσεων DELF – DALF γίνεται αποδεκτή εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις του κανονισμού και αποσταλεί ηλεκτρονικά στο examens@ifa.gr  το αργότερο έως τις 19 τρέχοντος. (ιδέ κανονισμό εξετάσεων).

Αποτελέσματα B1,B2,C1( complet), C2,C3 Μαΐου 2018
Τα αποτελέσματα του SorbonneC1 Λογοτεχνίας και  Σύνθεσης αναμένονται από το πανεπιστήμιο.Υπενθυμίζουμε ότι δεν γίνονται αποδεκτές αιτήσεις αναθεώρησης γι’  αυτές τις εξετάσεις.

Αποτελέσματα DELF/DALF      Αποτελέσματα Sorbonne

2ο θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου

plein air 2018Σε συνεργασία με τη Γαλλική Σχολή Αθηνών

Γαλλική Σχολή Αθηνών

Μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, το θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου επιστρέφει στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για τέσσερις προβολές κάτω από τα αστέρια! Σας περιμένουμε όλους για να ανακαλύψουμε ή να ξαναδούμε μια επιλογή εκπληκτικών ταινιών, δείγματα της γαλλικής κινηματογραφικής δημιουργίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018 | H γαλλική παρουσία στο φεστιβάλ

ath_epid_201801.06-18.08.2018 | Αθήνα & Επίδαυρος

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είναι σήμερα μία από τα σημαντικότερες εκδηλώσεις του σύγχρονου ζωντανού θεάματος στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, χιλιάδες θεατές παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραστάσεις χορού και πιο πρόσφατα θεάματα δρόμου. Το Φεστιβάλ είναι επίσης μια διεθνής σχολή, αφιερωμένη στο αρχαίο θέατρο. Φέτος, η γαλλική σκηνή είναι και πάλι στο πρόγραμμα με ποικίλες και ενδιαφέρουσες παραγωγές.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόσκληση για υποβολή υποψηφιότητας 2019: πρόγραμμα καλλιτεχνικών διαμονών στην Cité internationale des arts στο Παρίσι

cia2018Προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας: 26 Ιουλίου 2018 ως τα μεσάνυχτα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο ξεκινάει τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το έτος 2019 για το πρόγραμμα καλλιτεχνικών διαμονών στο Cité internationale des arts στο Παρίσι.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ξένους καλλιτέχνες που επιθυμούν να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους πρότζεκτ και την έρευνά τους στο Παρίσι, για μια περίοδο τριών ή έξι μηνών, με την προϋπόθεση να υποστηρίζονται από έναν ή περισσότερους πολιτιστικούς εταίρους.

Διαβάστε Περισσότερα

24o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

24KDF2018-Poster-Series13-22.07.2018 | Καλαμάτα

Το ετήσιο ραντεβού των μεγάλων Ελλήνων και ξένων χορογράφων με ένα ποιοτικό πρόγραμμα από τη νέα του Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Λίντα Καπετανέα. Είκοσι οκτώ συνολικά εκδηλώσεις, έντεκα ξένες και τρεις ελληνικές ομάδες, οκτώ υπαίθριες παραστάσεις χορού, μία έκθεση φωτογραφίας και μία μουσική βραδιά, εκ των οποίων τρεις γαλλικές συμμετοχές.

Διαβάστε Περισσότερα

SIFF 2018

siff2018Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου

17-22.07.2018 | Σύρος

Το SIFF ιδρύθηκε το 2013 και προβάλλει μια ευρεία γκάμα κινηματογραφικών ειδών σε παραδοσιακούς και αναδιαμορφωμένους χώρους του νησιού. Διεξάγεται στο μέσο του καλοκαιριού και τοποθετείται πέρα από τις
συνηθισμένες απαιτήσεις και ιεραρχίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Το 111: Αναμνήσεις σε εικόνες

expo_111_ifgΜια σειρά εκθέσεων στα πλαίσια του εορτασμού των 111 χρόνων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Πρώτη έκθεση: 05.06.2018-27.07.2018

Παράλληλα με τις διαδικτυακές αναρτήσεις των Μεγάλων φωνών του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, και, ακολουθώντας τις επιλεγμένες σύμφωνα με την πολιτιστική επικαιρότητα, θεματικές ενότητες, μια σειρά εκθέσεων από αφίσες σημαντικών εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτού- του, φωτογραφιών ή έργων αξιοσημείωτων στιγμών της ιστορίας του, θα λάβουν χώρα στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου, προκειμένου να δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να τις ανακαλύψει ή να τις ξαναθυμηθεί.

Διαβάστε Περισσότερα

Φεστιβάλ Νάξου

pyrgos bazaiouΈκθεση Around & About

27.05–27.09.2018 | Πύργος Μπαζαίου – Νάξος

Μια ομάδα καλλιτεχνών έρχεται φέτος στη Νάξο να εγκαταστήσει νέες δημιουργίες στον Πύργο Μπαζαίου. Οι καλλιτέχνες Wild Drawing (IDN/GR), Patricia Garcia-Gomez (USA), Lisa Kaftori (USA), Aris Marakis (IT), Laurent Reynès (FR) φτάνουν τον Μάιο στο νησί και αναπτύσσουν τον δικό τους δημιουργικό διάλογο με το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και τα χαρακτηριστικά του χώρου.

Διαβάστε Περισσότερα

4ο SIFestival

VisuelSIF 2018Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Σίφνου

27 & 28.07.2018 | Σίφνος

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το SIFestival επιστρέφει στη Σίφνο, στις 27 και 28 Ιουλίου. Όπως κάθε χρονιά, ζωντανεύει τους τοίχους της εκκλησίας του Αρτεμώνα Αγιος Κωνσταντίνος, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους ένα ποιοτικό πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους.

Διαβάστε Περισσότερα

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

mimf_18_genesisΓένεσις

08-19.08.2018 | Μόλυβος

Το φεστιβάλ συγκεντρώνει κορυφαίους νέους ερμηνευτές διεθνούς φήμης καθώς και καταξιωμένους καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής, ενισχύοντας
έτσι το στόχο του να γίνει ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς κλασικής μουσικής στην Ελλάδα και δημοφιλής μουσικός προορισμός παγκοσμίως.

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2